• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τούρκοι: Ερχόμαστε στα ΕΞΙ ΜΙΛΙΑ, παρακολουθεί ο Στόλος μας – «Συναγερμός» σε Ρόδο/Καστελλόριζο

Τούρκοι: Ερχόμαστε στα ΕΞΙ ΜΙΛΙΑ, παρακολουθεί ο Στόλος μας – «Συναγερμός» σε Ρόδο/Καστελλόριζο

Η εντολή Ερντογάν για βύθιση πλοίου

Η εφημερίδα του Ερντογάν «Yeni Safak», σε τίτλο με άρθρο «Συνέχιση της αποστολής του: το Oruc Reis θα σαρώσει την περιοχή μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα του Καστελλόριζου και της Ρόδου (έξι ναυτικά μίλια, οι Τούρκοι δεν δέχονται το δικαίωμα της Ελλάδας να τα επεκτείνουν στα 12)», ενημερώνει πως οι Τούρκοι έρχονται στα έξι ναυτικά μίλια από τα δύο Ελληνικά νησιά, καθώς δεν δέχονται πως έχουν υφαλοκρηπίδα.

Συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Το Oruc Reis στην δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών του θα στρέψει την πορεία του προς τον βορρά και θα σαρωθούν συνολικά 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου».

Αυτό λένε οι Τούρκοι, οι οποίοι εξακολουθούν να προκαλούν σε διεθνή ύδατα άνωθεν της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας κάνοντας απόπειρες ερευνών χωρίς καμία επιτυχία, καθώς ο Ελληνικός Στόλος παρακολουθεί τα πάντα. Ωστόσο πλησιάζουν επικίνδυνα στα νησιά μας.

Σημειώνεται πως χθες η ίδια εφημερίδα υποστήριξε προκλητικά πως η μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού από την Ελλάδα στο Καστελόριζο -κατά παράβάση των διεθνών συνθηκών όπως υποστηρίζει- δίνει το δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας.

Η «Γενί Σαφάκ» επικαλείται δηλώσεις «ειδικών», σύμφωνα με τις οποίες, το Καστελόριζο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, κάτι σήμερα που δεν ισχύει, δίνοντας το δικαίωμα στην τουρκική πλευρά να παρέμβει για να επαναφέρει την «νομιμότητα».

«ΒΥΘΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ»

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε πριν από λίγες μέρες εντολή για «βύθιση Ελληνικού πολεμικού πλοίου με τις λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες» ή για «κατάρριψη Ελληνικού μαχητικού».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα οι Στρατηγοί του Σουλτάνου το αρνήθηκαν

Δεν αποκλείεται φυσικά το δημοσίευμα να αποτελεί προπαγάνδα των Γερμανών, προκειμένου να στηρίξουν τις απειλές Ερντογάν. Βέβαια, δημοσιογράφος από την εν λόγω εφημερίδα είχε κρατηθεί σε τουρκικές φυλακές.

Ίσως και πάλι ο Ερντογάν να ψάχνεται για «θερμό επεισόδιο» χωρίς ανθρώπινες απώλειες και χωρίς τον κίνδυνο γενίκευσης της σύρραξης και ανοιχτής σύγκρουσης με την Ελλάδα. Ρωτώντας τους Στρατηγούς, αν αυτό είναι εφικτό με βύθιση πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού, πήρε ενδεχομένως αρνητική απάντηση.