«Ο Πούτιν έχει δίκιο για την Ουκρανία»: Αμερικανός βάζει τέλος στην προπαγάνδα, vid

«Αν το Μεξικό ή ο Καναδάς καλέσουν την Κίνα να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στα εδάφη τους, νομίζετε ότι οι ΗΠΑ θα πουν: "Κανένα πρόβλημα"».

Ο γνωστός Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων, John Mearsheimer, αναφέρθηκε στην υποκρισία της διεθνιστικής Δύσης με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία που ήδη μετράει πάνω από 2 χρόνια.

Αναγνωρίζει το δίκιο του Πούτιν, κάτι επικίνδυνο να το κάνει πλέον κάποιος δημόσια στη Δύση, και επιρρίπτει το φταίξιμο για το ουκρανικό στις ίδιες τις ΗΠΑ:

«Αν εξετάσετε τα στοιχεία και τη λογική θα δείτε ότι η εξήγηση του Πούτιν για τα αίτια του πολέμου στην Ουκρανία είναι σωστή! Όταν είστε μία μικρή χώρα και ζείτε δίπλα σε μία μεγαλύτερη χώρα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την εξωτερική σας πολιτική.

Πιστεύετε ότι οποιαδήποτε χώρα στο δυτικό ημισφαίριο έχει το “δικαίωμα” επιλογής της εξωτερικής της πολιτικής ακόμα κι αν δεν αρέσει στις ΗΠΑ;

Νομίζετε πως εμείς, οι ΗΠΑ, σκεφτήκαμε ότι η Κούβα θα είχε το “δικαίωμα” να προσκαλέσει τη Σοβιετική Ένωση να τοποθετήσει πυραύλους στην Κούβα το 1962;

Η ίδια λογική ισχύει και για τους Ρώσους. Δεν είχαν μάλιστα κανένα ενδιαφέρον στο να κατακτήσουν την Ουκρανία, πριν το 2014 όταν ξέσπασε για πρώτη φορά η κρίση. Ο ίδιος ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα είχε πει ότι οι Ρώσοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να κατακτήσουν την Ουκρανία»:

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί