ΗΠΑ: Ελεγχόμενη υποχώρηση από την Ουκρανία; Εξελίξεις βλέπουν οι Ρώσοι

Η Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης – το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας την άνοιξη του 2022 – επανήλθε στην συζήτηση. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία με την τρέχουσα μορφή της δεν είναι πλέον σχετική με τις εξελίξεις στο μέτωπο.

Γράφει το RT:

Αυτή η πρωτοβουλία δεν ξεκίνησε από την ίδια την Ουκρανία, αλλά από τους δυτικούς αντιπάλους της Ρωσίας, με τους οποίους η Ρωσία βρίσκεται τώρα στην πραγματικότητα σε πόλεμο. Πίσω από όλους αυτούς τους διπλωματικούς ελιγμούς κρύβεται η επιθυμία να αποτραπεί πάση θυσία μια προφανής μεγάλη ρωσική επικράτηση.

(…)

Η Δύση προσπαθεί να αποτρέψει την νίκη της Μόσχας – και αυτό γνωστοποιείται αρκετά ανοιχτά. Και η Δύση προσπαθεί να το πετύχει αυτό με δύο τρόπους: ένας τρόπος είναι αντλώντας όπλα και χρήματα στην Ουκρανία. Ο άλλος τρόπος είναι διπλωματικός, παριστάνοντας πως θέλει διαπραγματεύσεις! Το σχέδιο είναι να ενωθούν δεκάδες κράτη, να βγουν μια ομαδική φωτογραφία και να ασκηθεί ψυχολογική πίεση στην ρωσική ηγεσία. Όλοι τους γνωρίζουν καλά ότι όλα αυτά είναι μάταια, καθώς η Μόσχα θέλει να επιτύχει τους δηλωμένους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης. Διαφορετικά, οι θυσίες που έκανε η Ρωσία, από απώλειες στο πεδίο της μάχης θα είναι χωρίς αντίκρισμα!

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την ζημιά σε περίπτωση άμεσης σύγκρουσης με την Ρωσία, ενώ προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι θα υποφέρουν μόνο οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή, δηλαδή οι Ουκρανοί και οι όποιοι αναλώσιμοι μισθοφόροι.

Η Ρωσία έχει αυτή την στιγμή την ευκαιρία να παίξει ένα μακρύ παιχνίδι, να παρατηρήσει ήρεμα τις μηχανορραφίες στην Δύση και να τις αξιολογήσει. Η Ρωσία γνωρίζει ότι η Δύση έχει πλέον καταλάβει ότι δεν μπορεί να την νικήσει και τώρα προσπαθεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση μιας ελεγχόμενης υποχώρησης.

Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της Ρωσίας. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί