Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του προσκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην προσεχή σύνοδο της G20 που θα φιλοξενηθεί τον Δεκέμβριο στο Μαϊάμι.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Πούτιν θα δεχτεί την πρόσκληση. «Αν παραστεί στην G20, αυτή θα ήταν μια ευκαιρία για συνομιλίες με τον Τραμπ», είπε.
Αναφερόμενος στην επικείμενη άφιξη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ουάσιγκτον, ο Ρούμπιο είπε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα έχει και άλλες ευκαιρίες να συνομιλήσει μαζί του φέτος, στις συνόδους της APEC και της G20.
Ο Σι αναμένεται στην Ουάσιγκτον γύρω στη 01.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας και ο Τραμπ θα τον υποδεχτεί στο αεροδρόμιο, κάτι που κάνει σπανίως για ξένους ηγέτες.









