Η Ουκρανία χρησιμοποιεί πυραύλους της Βόρειας Κορέας εναντίον της Ρωσίας, λένε οι Financial Times

Ο στρατός της Ουκρανίας χρησιμοποιεί πυραύλους της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο με τη Ρωσία, ισχυρίζονται σε σημερινό (28.7.2023) δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Η Βόρεια Κορέα βέβαια, θεωρείται σύμμαχος της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ μάλιστα έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι προμηθεύει με όπλα στη Ρωσία. Δεν έχουν βρει όμως, επίσημες αποδείξεις, ενώ βορειοκορεατικά όπλα δεν έχουν παρατηρηθεί ευρέως στα πεδία της μάχης στην Ουκρανία.

Πώς βρέθηκαν έτσι πύραυλοι της Βορείου Κορέας στα χέρια του στρατού της Ουκρανίας και χρησιμοποιούνται εναντίον της Ρωσίας.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι Ουκρανοί στρατιώτες θεάθηκαν να χρησιμοποιούν βορειοκορεατικούς πυραύλους τους οποίους είχε… κατασχέσει «φιλική» χώρα και τους παρέδωσε στο Κίεβο για τον πόλεμο με την Ρωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας άφησε να εννοηθεί πως τα όπλα «κατασχέθηκαν» από τους Ρώσους, ανέφερε η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει πάντως, το ποια χώρα έκανε την κατάσχεση.

Τα όπλα της Βόρειας Κορέας θεάθηκαν να χρησιμοποιούνται από Ουκρανούς στρατιώτες που χειρίζονταν συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών Grad κοντά στην κατεστραμμένη ανατολική πόλη Μπαχμούτ, τόπο μιας μακράς και άγριας μάχης, αναφέρει το δημοσίευμα των FT.

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί