«Η Ελλάδα λέει όχι στην προμήθεια S-300 και Leopard στην Ουκρανία», γράφουν ρωσικά μέσα

Η χώρα μας έχει ήδη στείλει πλούσιο πολεμικό υλικό, με τον Μητσοτάκη να ΜΗΝ λαμβάνει υπόψιν την γνώμη του ελληνικού λαού.

Θέμα στη Ρωσία έγινε το επικείμενο ταξίδι-«αστραπή» του Ουκρανού Υπουργού Άμυνας, Ολέξιι Ρεζνίκοφ, στην Αθήνα αλλά και οι δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με τις προμήθειες όπλων προς το Κίεβο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Υπουργός του Ζελένσκι πρόκειται να μεταβεί τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία και φυσικά στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων θα είναι ο πόλεμος.

Ιδού τι μεταδίδουν σήμερα οι Ρώσοι:

Η Αθήνα αρνήθηκε να προμηθεύσει άρματα μάχης και συστήματα αεράμυνας Leopard στο Κίεβο, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Η χώρα έχει προμηθεύσει στο παρελθόν πολλά οχήματα μάχης πεζικού, καθώς και πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παναγιωτόπουλο, η Ελλάδα δίνει ό,τι μπορεί να δώσει, αλλά τίποτα που θα μπορούσε να αποδυναμώσει στο παραμικρό τις δικές της άμυνες.

Ο υπουργός υποσχέθηκε να παράσχει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο από το πλεόνασμα, εάν η χώρα έχει μια τέτοια ευκαιρία.

Η Ελλάδα έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να στείλει άρματα Leopard, όπως έχουν ήδη κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί