• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δοκιμή του πρώτου εγχωρίου συστήματος CIWS της Νότιας Κορέας (BINTEO)

Δοκιμή του πρώτου εγχωρίου συστήματος CIWS της Νότιας Κορέας (BINTEO)

Όπως έγινε γνωστό από μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη δοκιμή του εγχώρια ανεπτυγμένου και κατασκευασμένου συστήματος εγγύς αεράμυνας ( Close-In Weapons System–CIWS) με την ονομασία Sea Oryx.

Το σύστημα τοποθετήθηκε στο πλοίο Διοίκησης του Νοτιοκορεατικού Ναυτικού Kaohsiung (LCC-1) για τη διενέργεια των δοκιμών. Οι Νοτιοκορεάτες είχαν ανακοινώσει ότι προχωρούν στην εγχώρια σχεδίαση και ανάπτυξη ενός συστήματος CIWS καθώς θεωρούν τα υπάρχοντα CIWS τύπου Phalanx ως εν μέρη παρωχημένα και αναζητούσαν ένα όπλο με το οποίο θα αντικαθιστούσαν το σύνολο των Phalanx που είναι τοποθετημένα στα πλοία επιφανείας του στόλου τους.

Για το πρόγραμμα μάλιστα διέθεσαν και έναν πακτωλό χρημάτων όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/i-korea-tha-anaptyxei-neo-systima-eggys/ . Το Sea Oryx είναι βασισμένο 9 φαίνεται και από το σχήμα του) στο εξίσου γνωστό σύστημα RIM-166 (RAM) το οποίο χρησιμοποιείται από πολλά δυτικά ναυτικά μεταξύ των οποίων και το Πολεμικό Ναυτικό. Το νοτιοκορετικό σύστημα χρησιμοποιεί τους πυραύλους Tien Chien-I όπως έγινε γνωστό, με τους πυραύλους αυτούς να έχουν μέγιστη εμβέλεια 9 χλμ. και μέγιστο επιχειρησιακό ύψος τα 3 χλμ. με τους νοτιοκορεάτες να στηρίζουν την ανάπτυξή του στον διάσημο αμερικανικό πύραυλο αέρος-αέρος ΑΙΜ-9 Sidewinder.