• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Κορέα θα αναπτύξει νέο σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Κορέα θα αναπτύξει νέο σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας.

Τα συστήματα CIWS(Close In Weapons System) αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας ενός πλοίου αν ένα αεροσκάφος ή επερχόμενος πύραυλος έχει διαπεράσει την άμυνα του πλοίου σε μακρύτερες αποστάσεις αποφεύγοντας τα κατευθυνόμενα βλήματα μακρού και μέσου βεληνεκούς. Τέτοια συστήματα είναι το Phalanx(Gatling 0.5) που υπηρετεί και στο Πολεμικό Ναυτικό, το RAM(Rolling Airframe Missile) και οι Ρώσοι έχουν το διάσημο Kashtan.

Το Κορεατικό Πολεμικό Ναυτικό επιθυμεί να αναπτύξει δικό του εγχώριο CIWS με το οποίο θα εξοπλιστούν τα νέα αντιτορπιλικά του που θα ναυπηγηθούν μέσω του προγράμματος Korean Destroyer Next Generation(KDDX) και των νέων ελαφρών φρεγατών εκτοπίσματος 3.000 τόνων κλάσης Uslan Batch III.

Το κονδύλι που εγκρίθηκε από την DAPA για την ανάπτυξη του συστήματος είναι 350 εκ. Γον δηλαδή 283.5 εκ δολάρια. Η προσπάθεια ανάπτυξης ενός τέτοιου συστήματος από τους Κορεάτες γίνεται γιατί οι Κορεάτες επιθυμούν να απεξαρτήσουν το Ναυτικό τους από τη χρήση αμερικανικών CIWS και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ένα καινούριο και αξιόπιστο σύστημα. Ούτως ή άλλως, οι Κορεάτες έχουν την τεχνολογία για να παράξουν ένα αξιόλογο σύστημα τέτοιου είδους.

Τέλος, τα χρήματα που δίνουν για την ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος, δείχνουν και το μέγεθος του προϋπολογισμού που απαιτείται για να σχεδιαστούν με επιτυχία τέτοιου είδους συστήματα.Επίσης, γίνεται κατανοητό ότι και άλλοι σύμμαχοι των Αμερικανών προσπαθούν σταδιακά να απεξαρτηθούν από τα συστήματά τους καθώς στην εξωτερική πολιτική τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.