Χριστός Ανέστη! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Σε κλίμα κατάνυξης και με τήρηση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και τους ιερείς να φορούν μάσκες τελέστηκε η Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Μοναδικές εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί από τον Πανάγιο Τάφο, όπου δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πάνω από δέκα άτομα, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Το Άγιο Φως θα φτάσει […]

Σε κλίμα κατάνυξης και με τήρηση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και τους ιερείς να φορούν μάσκες τελέστηκε η Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Μοναδικές εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί από τον Πανάγιο Τάφο, όπου δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πάνω από δέκα άτομα, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Το Άγιο Φως θα φτάσει στις 18:00 στην Αθήνα με ειδική πτήση, όμως δε θα διανεμηθεί στους πιστούς.

Αεροσκάφος της Aegean θα αναχωρήσει για το Ισραήλ με τον Έξαρχος του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανό μαζί με έναν βοηθό του. Δεν θα κατεβούν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αλλά θα παραμείνουν στο αεροσκάφος. Θα λάβουν το Άγιο Φως από αυτοκίνητο του Ελληνικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα που θα το φέρει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο.

Το αεροσκάφος θα επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Άγιο Φως θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Στην τελετή υποδοχής θα συμμετέχουν μόνο17 άτομα, χωρίς κόκκινα χαλιά και μπάντα.

Έπειτα το Άγιο Φως θα μεταφερθεί για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα και δεν θα διανεμηθεί πουθενά.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσσης: «Για εμάς αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας… θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό, δεν θα διανεμηθεί το Άγιο Φως».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί