Ποιοί θέλουν να φέρουν χάος στη Γεωργία;; Νέος χαμός στους δρόμους, vid

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν για ακόμα μία μέρα στην Τιφλίδα της Γεωργίας,

όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για τρίτη εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν κατά ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου, το οποίο κατήγγειλαν οι Βρυξέλλες ότι υπονομεύει την… ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αστυνομικοί της μονάδας καταστολής των ταραχών επενέβησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, σφαιρών από καουτσούκ και αντλιών νερού χτυπώντας και συλλαμβάνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης ήταν να απωθήσει τους διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το κοινοβούλιο και διαμαρτύρονταν κατά του νομοσχεδίου για τους “ξένους πράκτορες”, το οποίο έχει καταγγελθεί από την αντιπολίτευση και τα δυτικά κράτη ως αυταρχικό.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν επανειλημμένα διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν αυγά και μπουκάλια ως απάντηση.

Αφού υποχώρησαν μετά την επίθεση της αστυνομίας, ορισμένοι διαδηλωτές επέστρεψαν και παρέμειναν στο σημείο παρά τις εντολές να διαλυθούν.

Θυμίζουμε πως οι Ρώσοι βλέπουν ακόμα και προσπάθεια πραξικοπήματος, με απώτερο σκοπό να διασφαλιστεί η διεθνιστική κυριαρχία και η αντιρωσική πολιτική στην περιοχή του Καυκάσου.

Δεν βλέπουν πως είναι τυχαία η προσοχή που δίνεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ αλλά και πολιτικές δυνάμεις στη Δύση σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά της Γεωργίας.

Οι διαδηλωτές, που είναι κυρίως νέοι σε ηλικία, μιλούν για έναν «ρωσικό νόμο» και φωνάζουν πως «δεν είμαστε Ρώσοι ούτε θα γίνουμε ποτέ».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι βέβαια που παρομοιάζουν τα γεγονότα της Τιφλίδας με την κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές του 2014 στην Ουκρανία, λίγο πριν τον διωγμό του φιλορώσου προέδρου και τα γεγονότα της Κριμαίας.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί