Η NASA ψάχνει άτομα που θα μπουν για ένα χρόνο σε περιβάλλον προσομοίωσης του Άρη!

Η NASA αναζητά τέσσερα άτομα με όνειρα για τον Άρη για μια εμπειρία προσομοίωσης ενός έτους στον κόκκινο πλανήτη.

Το Crew Health and Performance Exploration Analog (CHAPEA) της διαστημικής υπηρεσίας πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον περιορισμό των συμμετεχόντων σε έναν βιότοπο 158 τετραγωνικών μέτρων που ονομάζεται Mars Dune Alpha, με περιορισμένους πόρους και την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες και αστοχίες εξοπλισμού.

«Κατά τη διάρκεια της αποστολής, το πλήρωμα θα πραγματοποιήσει προσομοιωμένους διαστημικούς περιπάτους και θα παρέχει δεδομένα για διάφορους παράγοντες, που μπορεί να περιλαμβάνουν τη φυσική και συμπεριφορική υγεία και απόδοση», εξηγεί η NASA στον ιστότοπο της αποστολής.

“Έχοντας αυτό το αναλογικό περιβάλλον, μας επιτρέπει να βάλουμε μερικά από τα άλλα εφέ ρεαλισμού που μπορεί να μην έχουμε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μας επιτρέπει επίσης να πάρουμε μεγαλύτερο μέγεθος δείγματος”, λέει η κύρια ερευνήτρια της CHAPEA, Grace Douglas, εξηγώντας γιατί αυτή η τακτική, χρησιμοποιείται για τη συλλογή πληροφοριών για μελλοντικές αποστολές πληρώματος στη Σελήνη και τον Άρη.

“Αυτός είναι πραγματικά ο πυρήνας για να αποκτήσουμε όλα τα δεδομένα που θα χρειαστούμε για να πάμε σε αυτές τις αποστολές.”

Όπως συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές της NASA, τα κριτήρια επιλογής είναι αρκετά σκληρά.


Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι πρέπει να είναι πολίτες των ΗΠΑ ή μόνιμοι κάτοικοι ηλικίας 30-55 ετών, με άριστη υγεία και να είναι μη καπνιστές, χωρίς ποινικό μητρώο. Το δυνητικό πλήρωμα πρέπει επίσης να έχει τουλάχιστον ένα πτυχίο πλοιάρχου, επίπεδο master, με προσόντα STEM (Science Technology Engineering and Mathematics), τουλάχιστον χίλιες ώρες ως πιλότος αεροσκάφους ή ολοκληρωμένη εκπαίδευση στρατιωτικού αξιωματικού.

Οι ερωτήσεις εφαρμογής κυμαίνονται από θέματα διατροφής και υγείας του εντέρου έως εμπειρία με την απομόνωση και την κλειστοφοβία. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να αναφέρουν τις σκέψεις σχετικά με τις προσδοκίες σας από την εμπειρία.

«Πώς χειριστήκατε την απομόνωση του COVID;» είναι μια από τις ερωτήσεις.

Η όλη διαδικασία επιλογής θα διαρκέσει έως και 14 μήνες.


Η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες αποστολές CHAPEA ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 2023 και έφτασε στα μισά του δρόμου τον περασμένο μήνα.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης καλλιεργειών, ενώ απομονώθηκαν στο τρισδιάστατο εκτυπωμένο κτίριο σε ένα γιγάντιο sandbox, στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί