Επιστήμονας λέει ότι “μετεωρίτης” που έπεσε στη Γη μάλλον έχει φτιαχτεί από “εξωγήινους”

Ένας μετεωρίτης που χτύπησε τη Γη πριν από περίπου 10 χρόνια μπορεί να έχει εξωγήινα ίχνη, σύμφωνα με επιστήμονα. Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τον αστροφυσικό Avi Loeb σχετικά με τα θραύσματα ενός μετεωρίτη υποδηλώνει ότι ο μετεωρίτης μπορεί να ήρθε στη Γη από έναν εξωγήινο πολιτισμό.

Τα υπολείμματα του μετεωρίτη ανακτήθηκαν από τον Ειρηνικό Ωκεανό προκειμένου να εξεταστούν και να βρεθεί η προέλευσή του.


Ο Loeb ισχυρίζεται ότι αυτά τα κομμάτια μετεωρίτη θα μπορούσαν να είναι «δισεκατομμυρίων ετών» και να έχουν ταξιδέψει στη Γη από το διαστρικό διάστημα που βρίσκεται έξω από το Ηλιακό Σύστημα.

Ο Loeb απέρριψε επίσης προηγούμενους ισχυρισμούς πολλών αστρονόμων και φυσικών ότι ο μετεωρίτης αποτελείται από τέφρα άνθρακα που παράγεται από τον άνθρωπο. Αντίθετα, είπε, δεν μοιάζει τίποτα που βρίσκεται στη Γη.

Οι 850 μικροσκοπικές μεταλλικές σφαίρες του μετεωρίτη, όταν αναλύθηκαν σε τρία ξεχωριστά εργαστήρια αποκαλύπτουν ότι ήταν φτιαγμένες από κάποια «εξωγήινα» στοιχεία, είπε ο Loeb.


Τα δεδομένα από την ανάλυση που διεξήχθη στα τρία εργαστήρια αποκάλυψαν ότι έως και το 10 τοις εκατό των θραυσμάτων μετεωριτών περιείχαν στοιχεία που δεν βρίσκονται στο Ηλιακό μας Σύστημα. Ήταν μια νέα κατηγορία διαφοροποιημένης στοιχειακής σύνθεσης που ονομάζεται BeLaU- κατασκευασμένη από βηρύλλιο, λανθάνιο και ουράνιο. Αν και αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στη Γη, τα σχέδια με τα οποία ήταν διατεταγμένα στα θραύσματα δεν ταιριάζουν με τα κράματα του πλανήτη μας.

«Αυτό που κάναμε ήταν να συγκρίνουμε τα 55 στοιχεία από τον περιοδικό πίνακα στην τέφρα του άνθρακα με αυτά τα ειδικά σφαιρίδια που βρήκαμε», είπε ο Loeb. “Και προφανώς είναι πολύ διαφορετικά. Εγείρει την πιθανότητα ότι μπορεί να ήταν ένας μετεωρίτης σαν ταξιδιώτης που δημιουργήθηκε τεχνητά από έναν άλλο πολιτισμό.”

Ο Avi είπε ότι η χημική σύνθεση των θραυσμάτων ήταν διαφορετική από τους γνωστούς μετεωρίτες του Ηλιακού Συστήματος.

“Το ερμηνεύουμε ότι έχει προέλευση εκτός του Ηλιακού μας Συστήματος. Αποτελεί τον πρώτο αναγνωρισμένο διαστρικό μετεωρίτη”, ισχυρίζεται ο Loeb.

Το τεχνικό όνομα του μετεωρίτη που συνετρίβη στη Γη πριν από 10 χρόνια είναι CNEOS1 2014-01-08. Έχει διάμετρο 1,5 πόδια, μάζα 1.014 και ταχύτητα πριν από την πρόσκρουση 37,3 μίλια ανά δευτερόλεπτο. Η ομάδα του Loeb ανακάλυψε θραύσματά του πέρυσι στα ανοικτά των ακτών των νησιών Manus, στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Από τότε, πολλοί ανεξάρτητοι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν την προέλευσή του. Ο Loeb πιστεύει ότι η θεωρία του για την προέλευση του μετεωρίτη θα μπορούσε να είναι η πρώτη απόδειξη του ανθρώπου ότι υπάρχουν εξωγήινοι.

“Το σύμπαν είναι τόσο απέραντο και αντί να συνεχίσουμε να λέμε στον εαυτό μας ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν εμάς, θα πρέπει να το ψάξουμε. Δεν νοιάζονται για εμάς γιατί είμαστε στη Γη μόνο μερικά εκατομμύρια χρόνια. Μάλλον ξεκίνησαν το ταξίδι πριν από δισεκατομμύρια χρόνια», ανέφερε ο Loeb.

(με πληροφορίες από WION / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί