Ποιες είναι οι “νέες είσοδοι” στην εκλογική αναμέτρηση – Από τις… ΚΟΤΕΣ στους SOCIAL (video)

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι συνδυασμοί που θα μετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και με ρεκόρ μάλιστα συμμετοχής συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, δήλωσαν συμμετοχή.


Είναι αριθμός διπλάσιος και παραπάνω από αυτόν των περασμένων εθνικών εκλογών του 2019.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 38 κόμματα, 10 συνασπισμούς κομμάτων και δύο μεμονωμένους υποψήφιους. Κάποιοι από αυτούς είναι παλιοί γνώριμοι και άλλοι νέες είσοδοι, δε λείπουν και όσοι με άλλα κόμματα τους γνωρίσαμε και αλλιώς κατεβαίνουν τώρα.

Στους παλιούς γνώριμους το κόμμα «ΚΟΤΕΣ», ο Νίκος Λούβρος το 2019 κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών και είχε συγκέντρωσει 3.069 σταυρούς. Παρών δηλώνει και ο Βεργής με τους Οικολόγους. Το 2019 πήρε 11.511 ψήφους και ποσοστό 0,20%. Από τα καινούργια κόμματα που τραβούν τα φλας, είναι οι SOCIAL, με επικεφαλής τον παρ’ ολίγον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκη, Συμεών Καψάλα, που φιλοδοξεί να βάλει στη Βουλή το πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας.

Δείτε video από το τηλεοπτικό κανάλι mega:

«Αντιπροσωπεύουμε τον Πράο και Ειλικρινή πολίτη χωρίς ακρότητες και σεβόμενοι την ιδιωτικότητα των άλλων. Δε θέλουμε ένα κόμμα με πολυτελή γραφεία (γραφεία μας είναι ο Η/Υ, το κινητό κ.α.). Δε θέλουμε να γεμίσουμε την κοινωνία με αφίσες, φυλλάδια και μπροσούρες. Δεν έχουμε ως βασικό εργαλείο να διαδηλώνουμε στο δρόμο η να μετέχουμε σε ομιλίες όπου ο ομιλητής μιλά και ο όχλος χειροκροτεί. Η Οικολογική μας Συνείδηση θα είναι έμπρακτη και όχι απλά μία «φιλοσοφία του σαλονιού».

Με όνομα που ηλεκτρίζει ένα άλλο κόμμα είναι το «Βολτ». «Όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποκύπτει στα συμφέροντα συγκεκριμένων βιομηχανιών και συγκεκριμένων μικρών κομμάτων, τότε χάνουμε όλοι. Ζητάμε τη μεταρρύθμιση της ΕΕ τώρα προς ένα δημοκρατικότερο και διαφανέστερο μοντέλο! Για το αύριο που ονειρευόμαστε».

Υποψήφιοι και οι Βόρεια Λέγκα Κράμα. «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας. Ραντεβού στις κάλπες 21 Μαΐου». Με το κόμμα «Πατρίδα» η Αφροδίτη Λατινοπούλου που βρέθηκε εκτός ΝΔ.. Συνωστισμός και στο οικολογικό κίνημα με άλλον έναν πρώην πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αλλάξει κόμμα ο πρώην υπουργός Γιάννης Τσιρώνης θα είναι με τους Οικολόγους Πράσινους υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.

Στις εκλογές κατεβαίνουν ακόμα 2 ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Είναι ο Στέφανος Πρόϊτσης που κατεβαίνει στην Φλώρινα για την ανάπτυξή της και ο Μανώλης Καλλιγιάννης.

(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί