«ΤΟΡΠΙΛΗ»!!! Ελάχιστοι το πρόσεξαν: Αυτό φέρνει στην Ελλάδα η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ!!!

 «Πακέτο» μαζί με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα…

Η ενεργειακή κρίση πλήττει πλέον και την Ευρώπη με τα πράγματα να σοβαρεύουν συνεχώς (ΕΔΩ)!

Τα πράγματα σοβαρεύουν και στην Ελλάδα, η οποία, όπως διαβάσατε στο el.gr, ακολουθεί κατά γράμμα την καταστροφική «πράσινη» πολιτική της Βρετανίας, η οποία έχει οδηγήσει στο να βγαίνουν μαχαίρια για λίγα λίτρα βενζίνης και ως εκ τούτου την διανομή της να αναλαμβάνει πλέον ο στρατός.

Στην Ελλάδα, προτού φτάσουν σε αυτό το σημείο, προτείνουν στα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση (αργότερα στα εμβολιασμένα ή σφραγισμένα νοικοκυριά;;;) την «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ»!!!

Αφορά την παροχή ενέργειας σε προνομιακή τιμή και τον καθορισμό, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ενός ορίου ελάχιστης κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων σε ετήσια βάση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η αποσύνδεση των πληττόμενων νοικοκυριών.

Ελάχιστη κατανάλωση σαν να λέμε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα! Αυτά θα τα παρέχει το Κράτος στα νοικοκυριά που το ίδιο φτωχοποιεί, επειδή προωθεί την «πράσινη» πολιτική της Μεγάλης Επανεκκίνησης. Αργότερα δεν αποκλείεται το ΕΛΑΧΙΣΤΟ όριο κατανάλωσης, το οποίο τώρα παρουσιάζεται ως βοήθεια, να γίνει υποχρεωτικό για όλους, προκειμένου να υπάρχει δήθεν ενέργεια για όλους

Το σχέδιο εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αλλά ελάχιστοι του έδωσαν σημασία.

Η «ενεργειακή κάρτα», όπως επισημαίνεται στην απόφαση, «αποσκοπεί στην παροχή συγκεκριμένων ποσοτήτων ενεργειακών προϊόντων σε προνομιακή τιμή, η οποία θα διατεθεί για την κάλυψη των ελάχιστων συνθηκών θερμικής άνεσης των πληττόμενων νοικοκυριών».

Η κάρτα θα δίνει την δυνατότητα κατανάλωσης συγκεκριμένης ποσότητας ενεργειακών προϊόντων από τα πληττόμενα νοικοκυριά: της ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!!!

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και ελάχιστη εγγυημένη ενέργεια!!! Αυτά θα προσφέρουν τα κράτη σε περίπτωση κραχ σε όσους δηλώνουν «νομοταγείς», κάνοντας ενδεχομένως ένα εμβόλιο, ένα υπερεμβόλιο-«σφράγισμα» ή κάτι άλλο τέλος πάντως για να μπορούν να τα αποκτήσουν!!!

Η απόφαση περιλαμβάνει και ρυθμιστικά μέτρα όπως:

– Πρόβλεψη αυτόματης μετάπτωσης ευάλωτων οικιακών πελατών στο καθεστώς της Καθολικής Υπηρεσίας στην περίπτωση καθυστερήσεων στην αποπληρωμή των λογαριασμών ενέργειας υπό την προϋπόθεση ότι καλύπτουν τα κριτήρια καθορισμού των πληττόμενων νοικοκυριών.

– Καθορισμός ενός ορίου ελάχιστης κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων σε ετήσια βάση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η αποσύνδεση των πληττόμενων νοικοκυριών.

– Διευκόλυνση αποπληρωμής και υιοθέτηση ενός πιο ευέλικτου και ευνοϊκότερου πλαισίου διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πληττόμενων νοικοκυριών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης βάσει ενός ποσοστού της μηνιαίας δαπάνης των πληττόμενων νοικοκυριών). Ενδεικτικά, τέτοιες περιπτώσεις δύνανται να είναι περίοδοι με παρατεταμένη οικονομική ύφεση, περίοδοι με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα καιρικά φαινόμενα, οι οποίες θα διαφοροποιούνται ανά κλιματική ζώνη στην ελληνική επικράτεια κ.ά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί