ΤΕΧΝΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ η εξάρτηση των Ελλήνων – Το παιχνίδι μοιάζει «στημένο»

Η ενεργειακή κρίση δίνει την ευκαιρία που κάποιοι περίμεναν εδώ και καιρό…

Τα ρίχτερ που προκαλεί η αναδιάταξη των τεκτονικών πλακών, πάνω στις οποίες έχει θεμελιωθεί ο παγκόσμιος οικονομικός ιστός έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, σε κάθε σπίτι, στην τσέπη κάθε ανθρώπου, με την εξάρτηση από το Κράτος και αργότερα μία παγκόσμια εξουσία, η οποία θα ζητά από τους πολίτες να κάνουν κάτι (βλ. για παράδειγμα εμβόλιο), προκειμένου να τους παρέχει τα βασικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση των Αθηνών είναι έτοιμη να διπλασιάσει την εξάρτηση μέσω διπλασιασμό των επιδομάτων στήριξης, την ίδια ώρα που εμμένει στην καταστροφική «πράσινη πολιτική», η οποία θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Όλοι βρίσκονται σε αναμονή των ανακοινώσεων σήμερα στις 11 το πρωί βρίσκεται η πλειοψηφία των πολιτών, καθώς το ξέφρενο ράλι των τιμών του φυσικού αερίου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και επί ελληνικού εδάφους για το τελικό ύψος του κόστους θέρμανσης τον φετινό χειμώνα, αλλά και για το υποστατό ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ένα ντόμινο ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Στις σκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου εντάσσεται και η δημιουργία ενός Μόνιμου Μηχανισμού αναχαίτισης ραγδαίων αυξομειώσεων στο ενεργειακό κόστος, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΕΔΩ), στο πλαίσιο της συνολικής μετάβασης της ευρωπαϊκής ηπείρου σε μια αριστερόστροφη οικονομία δήθεν κλιματικής ουδετερότητας.

Οργανισμοί ανά την Ελλάδα ζητούν μείωση φόρων για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ακούστε τι αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που ζητά την μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, με στόχο την  αναχαίτιση της ακρίβειας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί