«Καληνύχτα Ελλάδα»! Η ΔΕΗ πήρε την απόφαση και προχωρά!!!

«Πράσινος» οδοστρωτήρας ισοπεδώνει τα πάντα...

Την ώρα που οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη (ΕΔΩ), στην Ελλάδα αποφασίζουν να ακολουθήσουν την «πράσινη πολιτική» και την απολιγνιτοποίηση.

Ως εκ τούτου σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η επιχειρηματική συνεργασία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την γερμανική RWE για την, από κοινού, δραστηριοποίηση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών.

Το πρόβλημα είναι πως οι  λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τους υδρογονάνθρακες και άρα ο πλανήτης θα οδηγηθεί στην φτώχεια και όλοι θα έχουν μόνο τα βασικά και μια εξουσία να τους ζητά εμβόλια ή ένα υπερεμβόλιο-σφράγισμα για να τους τα παρέχει.

Οι δύο εταιρίες είχαν υπογράψει πέρυσι μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 γιγαβάτ μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται άμεσα η υπογραφή της συμφωνίας για την σύσταση της Κοινοπραξίας, στην οποία όπως προβλέπει το μνημόνιο, τα ποσοστά συμμετοχής θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Η θυγατρική της ΔΕΗ πρόκειται να εισφέρει στο κοινό επενδυτικό σχήμα φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος 1 γιγαβάτ στο ορυχείο του Αμυνταίου, περιοχή στην οποία εστιάζονται οι επενδύσεις της επιχείρησης στο πλαίσιο και του προγράμματος δίκαιης μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών. Από την πλευρά της η γερμανική εταιρία αναμένεται να εισφέρει αντίστοιχης ισχύος άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδος. Με αυτά τα δεδομένα το ύψος της κοινής επένδυσης ανεβαίνει στο 1 δισ. ευρώ.

Στόχος των δύο εταιρειών είναι η έναρξη υλοποίησης των επενδύσεων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η ΔΕΗ έχει υπογράψει και υλοποιεί κατ’ αρχήν συμφωνίες και με άλλες επιχειρήσεις για την από κοινού ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει η εξαγγελία της απόφασης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στον ΟΗΕ στις 23 ΣΕΠ. 2019 για πρόωρη απολιγνιτοποίηση της χώρας. Αυτό που, ίσως, δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι είχε προηγηθεί, μερικές ημέρες πριν, επίσκεψη της ανώτατης ηγεσίας της γερμανικής ηλεκτρενεργειακής εταιρίας RWE (Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ στο μέγαρο Μαξίμου. Στην συνέχεια, τοΝ Μάρτη 2020, με νέα απόφαση αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των λιγνιτικών μονάδων έως το 2023! 

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει λοιπόν πως δεν χρειάζονται οι λιγνίτες και σε μια διετία θα τερματίσουν πλήρως την λειτουργία αυτών των μονάδων, κάτι που θα διαλύσει τα εισοδήματα των νοικοκυριών. Ο οδοστρωτήρας των γενναία επιδοτούμενων «πράσινων επενδύσεων», είτε σε πυρόπληκτες βουνοκορφές, είτε σε παρθένους γαλάζιους οικοβιότοπους, περισσότερο επιχειρεί την επιβολή συγκεκριμένων πολιτικών, παρά την «σωτηρία του πλανήτη»!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί