«Νευρική κρίση» στα νοικοκυριά! Οδηγούν την Ελλάδα εκεί ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, vid

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι αυξήσεις στην ενέργεια! Τα σοκαριστικά νούμερα που θα δείτε κρύβουν κάτι σκοτεινό που λίγοι ίσως φαντάζονται

Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώνονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας ύστερα από το «ράλι» των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, με ελληνικά νοικοκυριά να οδηγούνται στην φτώχεια και άρα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και την ελάχιστη εγγυημένη ενέργεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή στην χώρα μας διαμορφώνεται αύριο Πέμπτη στα 204,38 ευρώ ανά μεγαβατώρα (για πρώτη φορά πάνω από τα 200 ευρώ) ενώ η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 280,89 ευρώ.

Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «συνθήκες τέλειας καταιγίδας στην ενέργεια», με την κυβέρνηση να εφαρμόζει την πράσινη πολιτική κλεισίματος των μονάδων παραγωγής λιγνίτη (ΕΔΩ).

Πόσο βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι Έλληνες;;;

Αν αυτό το «ράλι» αυξήσεων συνεχιστεί, τότε υπάρχει κίνδυνο για ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών.

Σε σχέση με το φυσικό αέριο, για ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. με κατανάλωση κατά μέσο όρο 500 κυβικά μέτρα, τον Ιανουάριο του 2021 χρειαζόταν 208 ευρώ για να θερμανθεί. Τον Σεπτέμβριο του 2021 θα χρειαστεί με τις σημερινές τιμές 393 ευρώ!!! ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ: 185 ευρώ παραπάνω (αύξηση 89%)!!!

Στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 1000 λίτρα τον Οκτώβριο του 2020 η τιμή εκκίνησης ήταν 0.8, δηλαδή κάποιος θα πλήρωνε 800 ευρώ, φέτος η τιμή εκκίνησης είναι στο 1.10, δηλαδή χρειάζεται να πληρωθούν 1.100 ευρώ, 300 παραπάνω!

Η κατάσταση αυτή δείχνει να οδηγεί αργά αλλά σταθερά την χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη στην φτωχοποίηση και άρα την εξάρτηση από τα βοηθητικά επιδόματα της κυβέρνησης και αργότερα ίσως μιας παγκόσμιας εξουσίας, η οποία ενδεχομένως δεν θα παρέχει τίποτα σε όσους δεν ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές της. Μία μικρή ΠΡΟΓΕΥΣΗ πήραν οι Έλληνες με τα προνόμια των εμβολιασμένων και τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων, για παράδειγμα, από τους εσωτερικούς χώρους της εστίαση και των μπαρ.

Άλλωστε ήδη δημοσιογράφοι έχουν προτείνει οι ανεμβολίαστοι να μην λαμβάνουν σύνταξη!!!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί