Ενώ έχουν θέσει στόχο, λόγω των διεθνιστικών «πράσινων» εντολών της Μεγάλης Επανεκκίνησης, να κλείσουν όλες τις λιγνιτικές μονάδες, η ενεργειακή κρίση ανάγκασε το Κράτος να δώσει εντολή στον Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για να θέσει σε ετοιμότητα όλες τις θερμικές μονάδες, φυσικού αερίου και λιγνίτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνθήκες υψηλής ζήτησης κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στο δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώνει πανευρωπαϊκά η παρατεταμένη τεχνητή ενεργειακή κρίση.
Όπως μεταδίδουν νεότερα ρεπορτάζ, σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου του el.gr, θερμικές μονάδες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να δουλέψουν στο «φουλ» προκειμένου να καλύψουν περιόδους υψηλής ζήτησης που μπορεί να προκαλέσει πιθανή έντονη κακοκαιρία.
Ως εκ τούτου, ο ΑΔΜΗΕ απηύθυνε συστάσεις στους ηλεκτροπαραγωγούς των μονάδων φυσικού αερίου να διασφαλίσουν εγκαίρως συμβόλαια προμήθειας καυσίμου για μεγάλο χρονικό διάστημα και στις λιγνιτικές μονάδες να διασφαλίσουν ικανά αποθέματα λιγνίτη στις αυλές τους.
Παράλληλα, οι μονάδες φυσικού αερίου που μπορούν να δουλέψουν και με εναλλακτικό καύσιμο (οι μονάδες της ΔΕΗ, της Elpedison και οι μικρές της Ηρων) καλούνται να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο, ώστε εάν υπάρξει έλλειμμα φυσικού αερίου να διασφαλιστεί συνολική ισχύς 1.790 MW.
Εκσκαφείς, ταινιόδρομοι και άλλα μηχανήματα της ΔΕΗ, που είχαν παροπλιστεί εδώ και μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, επισκευάστηκαν άρδην και έβαλαν μπροστά για την επαναλειτουργία των τριών ορυχείων Νοτίου Πεδίου του λιγνιτικού κέντρου Πτολεμαΐδας, καθώς η κρίση πέραν των ζητημάτων επάρκειας που εγείρει, ανέτρεψε και το δεδομένο της «de facto» απολιγνιτοποίησης.
Με άλλα λόγια οι διεθνιστές στην Ελλάδα ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΝ!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγ. Πετρούπολη: Έτσι καταρρίπτουν κινητές μονάδες Ρώσων τα εχθρικά drones, vid
- Ο Πούτιν στέλνει ξαφνικά κορυφαίο διπλωμάτη του στις ΗΠΑ
- Οι Βρετανοί… παρακαλούν τον Πούτιν να τους ισοπεδώσει! Επικίνδυνες δηλώσεις Στάρμερ
- Συγκλονίζει το βίντεο: Γυναίκα με πάρκινσον παίζει κλαρίνο ενώ την χειρουργούν στο κεφάλι
- Κυρανάκης: Προσήλωσή μας είναι να ξανακάνουμε όσο πιο ασφαλή μπορούμε τον σιδηρόδρομο
- ΓΕΕΘΑ: Σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
- Παπασταύρου: Η Ελλάδα ενισχύει σταθερά και αποφασιστικά τον ενεργειακό της ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
- Θεσσαλονίκη: «Ξενιτεύτηκαν» στην Αθήνα για επισκευή οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου
- «Δεν καταλαβαίνω ούτε λέξη»: Ο Τραμπ… εξέθεσε Γαλλίδα ρεπόρτερ, vid
- Mαύρη αρκούδα επισκέφθηκε αποστακτήριο στη Μοντάνα – “Μάλλον έψαχνε για λίγη βότκα”, vid









