• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τσουνάμι πτωχεύσεων» το 2021 προβλέπει Νορβηγός δισεκατομμυριούχος

«Τσουνάμι πτωχεύσεων» το 2021 προβλέπει Νορβηγός δισεκατομμυριούχος

Ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος, Πέτερ Στορντάλεν ο οποίος έκανε περιουσία χάρη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του,

ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος θα βιώσει ένα ιστορικών διαστάσεων κύμα πτωχεύσεων μέσα στο 2021.

Μέχρι στιγμής, οι πιθανότητες για ενδεχόμενες μεγάλες πτωχεύσεις είναι χαμηλά, αλλά δεν θα παραμείνουν απαραίτητα έτσι, προειδοποίησε ο Στορντάλεν.


«Όλοι όσοι αντιμετώπισαν κρίσεις γνωρίζουν από την εμπειρία ότι οι χρεοκοπίες δεν έρχονται στην αρχή της κρίσης» δήλωσε ο Στορντάλεν. «Δεν θα δούμε ένα κύμα πτωχεύσεων σε αυτήν τη φάση, αλλά το 2021, αν δεν συμβεί τίποτα με το σύστημα στήριξης της βιομηχανίας τότε θα δούμε μαζικές πτωχεύσεις που δεν θα έχουμε ξαναδεί στην ιστορία» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος είναι αισιόδοξος για ένα ενδεχόμενο εμβόλιο. «Εάν υπάρχει κάτι που παρακολουθώ στενά, αυτά είναι τα νέα για το εμβόλιο. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα θαύμα σε σχέση με όσα λέγονταν πριν μερικούς μήνες» είπε ο Στορντάλεν σχολιάζοντας την παραγωγή εμβολίου. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ο εμβολιασμός των ευάλωτων ομάδων θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Ο 58χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείων και χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως ευαισθητοποιημένο με το περιβάλλον. Έχει μια εκτιμώμενη περιουσία της τάξης των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)