• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι συμβαίνει στη Μ. Βρετανία των 67εκατ. εμβολιασμών; Συναγερμός μετά την αύξηση 70% των κρουσμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Τι συμβαίνει στη Μ. Βρετανία των 67εκατ. εμβολιασμών; Συναγερμός μετά την αύξηση 70% των κρουσμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία χώρα που μαζί με το Ισραήλ εκθειάζεται ως «υπόδειγμα» για τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα που έρχονται κατά μεσούσης της τουριστικής σεζόν από τη Μ. Βρετανία, οι υγειονομικές αρχές της οποίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Η λεγόμενη «παραλλαγή Δέλτα» του κορωνοϊού, η οποία θέτει σε κίνδυνο την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία, μεταδίδεται κατά 40% περισσότερο σε σχέση με την παραλλαγή Άλφα, η οποία μέχρι στιγμής κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο BBC ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ.

Επικαλούμενος το έργο της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο ότι η προστασία από την παραλλαγή Δέλτα είναι εξίσου καλή με τις δύο δόσεις ενός από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Ωστόσο τα νούμερα λένε άλλα, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα η αύξηση στα κρούσματα εκτοξεύτηκε στο 70%.

Σύμφωνα με τον Χάνκοκ, η παραλλαγή αυτή η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, συνιστά μια πρόκληση για την δημόσια υγεία και η κυβέρνηση είναι “ανοιχτή” στο να καθυστερήσει την πλήρη άρση των μέτρων που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιουνίου, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας και η τηλεργασία θα διατηρηθούν μακροπρόθεσμα ο υπουργός απάντησε “δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε”.

Παρά την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των νοσηλευομένων από covid παραμένει σταθερός και όπως διαβεβαίωσε ο Χάνκοκ η πλειονότητα των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι ασθενείς.

Η Βρετανία έχει εμβολιάσει τουλάχιστον με την πρώτη δόση πάνω από 40 εκατομμύρια κατοίκους της, ενώ περισσότεροι από 27 εκατομμύρια έχουν λάβει και την δεύτερη δόση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, συνολικά στη χώρα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες πάνω από 67 εκατομμύρια εμβολιασμοί:

Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν άμεσα τη χώρα μας, καθώς η Μ. Βρετανία είναι από τις χώρες που προέρχεται ένα σημαντικό ποσοστό των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο.