αλλά και ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι μεταξύ των 100 και πλέον προσωπικοτήτων που υπέγραψαν γραπτή έκκληση ώστε τα εμβόλια για την COVID-19 να κηρυχθούν παγκόσμιο κοινό αγαθό και να είναι ευρέως διαθέσιμα.
Της όλης πρωτοβουλία ηγείται ο ιδρυτής του κινήματος μικροπιστώσεων Μοχάμεντ Γιούνους, επίσης κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος μίλησε για το ότι ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες ισχυρίζονται πως τα εμβόλια θα δοθούν πρώτα στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ.
«Τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο; Είναι σαν ο υπόλοιπος κόσμος να έχει ξεχαστεί», επισήμανε ο ιδρυτής του Yunus Centre, που δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία και πλέον για να πολεμήσει τη φτώχεια.
«Πρόκειται για ένα εμβόλιο που θα χρειάζονται 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Τι θα συμβεί με τους φτωχούς ανθρώπους; Τι θα συμβεί με τις φτωχές χώρες που δεν θα μπορούν να καταβάλουν το τίμημα, που χρεώνουν στις πλούσιες χώρες;», πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Γιούνους.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης