• Αρχική
  • Άρθρα
  • Είναι «δικτατορία»! Σφοδρές αντιδράσεις στην Γαλλία για το νομοσχέδιο που αφορά το εμβόλιο

Είναι «δικτατορία»! Σφοδρές αντιδράσεις στην Γαλλία για το νομοσχέδιο που αφορά το εμβόλιο

Σύννεφα «σκλαβιάς» στην Ευρώπη με αρχή την «Grande Nation»

Άτομα που δεν θα εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ενδεχομένως δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μακρόν, σύμφωνα με το France24.

Το νομοσχέδιο, στο οποίο αναφερθήκαμε νωρίς το πρωϊ, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην γαλλική αντιπολίτευση, όπου γίνεται λόγος ακόμα και για «δικτατορία».

Με βάση το κείμενο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο, θα μπορούσε να ζητηθεί αρνητικό τεστ του κορωνοϊού ή απόδειξη «προληπτικής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης εμβολίου» από τους πολίτες, προκειμένου να έχουν πρόσβαση «στις συγκοινωνίες ή σε ορισμένες περιοχές, καθώς και για ορισμένες δραστηριότητες».  

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το νομοσχέδιο!

Η Μαρίν Λεπεν, αρχηγός του δεξιού κόμματος RN, αποκάλεσε το νομοσχέδιο «ουσιαστικά απολυταρχικό» μέτρο.  «Κατά έναν παρωχημένο τρόπο, το εν λόγω νομοσχέδιο δεν αποσκοπεί μεν να καταστήσει (επίσημα) υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, αλλά θα αποτρέπει όποιον δεν συμμορφώνεται να έχει κοινωνική ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κόμματος RN, Sebastien Chenu είπε ότι η κυβέρνηση Μακρόν σχεδίαζε «μια δικτατορία για την υγεία».  

Το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών (LR) καταδίκασε επίσης το νομοσχέδιο, με τον Γκυγιάμ Πελτιέ να χαρακτηρίζει «αδιανόητο» ότι «οι αξιωματούχοι έχουν την εξουσία να αναστείλουν τις ελευθερίες μας χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Η Amelie de Montchalin, μέλος του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, «Η Δημοκρατία Μπροστά», έσπευσε να απαντήσει στα πυρά, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο «δεν θα δώσει επιπλέον εξουσίες στην κυβέρνηση» ή «θα δημιουργήσει ένα αυταρχικό κράτος υγείας».

Όπως αντιλαμβάνεστε τα περιθώρια ελευθερίας στενεύουν όλο και περισσότερο!

φωτο unsplash