• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τραγικό! Στα χέρια των Τούρκων ΙΣΤΟΡΙΚΗ ελληνική εταιρία! vid

Τραγικό! Στα χέρια των Τούρκων ΙΣΤΟΡΙΚΗ ελληνική εταιρία! vid

«Τσιφλίκι» του Ερντογάν η χώρα!!! Από την Θράκη μέχρι το Αίγιο...

Άλλη μια εταιρεία της χώρας περνά, όπως όλα δείχνουν, σε χέρια ξένων επενδυτών και δη Τούρκων. Ο λόγος για την Καλλιμάνης που πλέον φαίνεται να μπαίνει κάτω από την «ομπρέλα» της τουρκικής Dardanel (Δαρδανέλια).

Ειδικότερα, οι Τούρκοι σχεδιάζουν να αγοράσουν 62,3 εκατ. ευρώ χρέους που έχει η ελληνική εταιρεία στις Τράπεζες καταβάλλοντας 6 εκατ. ευρώ και έπειτα να υποβάλουν αίτηση στα ελληνικά δικαστήρια με βάση τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Με άλλα λόγια, με €6 εκατ. η τουρκική εταιρεία αναλαμβάνει τα χρέη της αιγιώτικης εταιρείας και θα κινηθεί με βάση το νέο πτωχευτικό νόμο για την ανάληψη του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων και των σημάτων.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα ζητήσει την αναδιάρθρωση εν λειτουργία της εταιρείας με βάση τα άρθρα 106β και 106δ του νέου πτωχευτικού κώδικα μέσω της οποίας θα γίνει η μεταβίβαση της Καλλιμάνης στην νεοσυσταθείσα θυγατρική της Dardanel με έδρα την Κομοτηνή (εκεί που η Τουρκία θέλει να αρπάξει εδάφη), Dardanel Greece.

Η αριστερόστροφη πολιτική της Ελλάδας παραδίδει στην Τουρκία μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες της επαρχίας!!!

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ

«Γεννηθήκαμε το 1956, πάνω στη θάλασσα, στο Αίγιο, μία μικρή παραθαλάσσια πόλη της Πελοποννήσου. Το πάθος μας για τις γεύσεις της θάλασσας, η δημιουργικότητα και η προσήλωση στην ποιότητα μάς οδήγησαν στο να είμαστε σήμερα μία εταιρία που μετρά πάνω από μισό αιώνα γνώσης και εξειδίκευσης στον κλάδο των κατεψυγμένων αλιευμάτων».

Αυτό αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Η ιστορία της οικογένειας Καλλιμάνη

Η ιστορία της οικογένειας Καλλιμάνη ξεκίνησε το 1956, όταν τα δύο αδέλφια, Γιώργος και Θεόδωρος, παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας από τη Βάλτα Καλαβρύτων, κατέβηκαν στο Αίγιο. Σύμφωνα με το pelop.gr, ο Γιώργος 21 ετών και ο Θεόδωρος 24 ετών, έχοντας εργαστεί στην ποτοποιία Αναστασόπουλου στα Καλάβρυτα, ίδρυσαν μια ποτοποιία κι άρχισαν να φτιάχνουν δικό τους λικέρ, «σερβίροντας» παράλληλα τα δικά τους ούζα «Ρεκόρ» και «Έξτρα» και τα αναψυκτικά «Ήλιος».

Μετά από μερικά χρόνια, κάνουν στροφή στο εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών, και κυρίως ψυγείων. Και το 1965, με νέα στροφή, τα δύο αδέλφια ανοίγουν στο Αίγιο το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης κατεψυγμένων τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ένα δίκτυο διανομής κατεψυγμένων προϊόντων που σταδιακά εξαπλώνεται στη Βόρεια Πελοπόννησο και στη δεκαετία του ’70 επεκτείνεται στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Το 1989 συστήνουν την εταιρία κατεψυγμένων αλιευμάτων «Ο Σελινούντας» με έδρα την Ελίκη και σκοπό τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης κατεψυγμένων αλιευμάτων.

Την ίδια χρονιά και πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο, πεθαίνει ο Γιώργος Καλλιμάνης και στη θέση του, μαζί με τον Θεόδωρο Καλλιμάνη, συνεχίζει η γυναίκα του, Βασιλική, που με τον καιρό, και αφού μέσα του ’90 ιδρύεται η αυτοκρατορία «Καλλιμάνης» (το 1992 όλες οι δραστηριότητες της επιχείρησης ενσωματώθηκαν στη νεοδημιουργούμενη Καλλιμάνης ΑΕ και το 1996 το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας κάλυπτε όλη την ελληνική αγορά), εξελίχθηκε σε «σιδηρά κυρία» της επιχείρησης, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε χώρες της Ευρώπης.