• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σέρβος ΥΠΕΞ: Βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας το κλείσιμο των συνόρων

Σέρβος ΥΠΕΞ: Βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας το κλείσιμο των συνόρων

promaxwnas

Δυσάρεστη και κακή χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, την απόφαση της Αθήνας για αναστολή, έως τις 15 Ιουλίου, της πρόσβασης των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση «κυρίως βλάπτει τα συμφέροντα της ίδιας της Ελλάδας».

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση της.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η απόφαση της Ελλάδας ελήφθη λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία, καθώς και επειδή βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κάποιοι Σέρβοι τουρίστες που πέρασαν τα σύνορα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τη νέα αξιολόγηση των δεδομένων για την επιδημία, θα ανοίξουν και πάλι τα σύνορα της Ελλάδας για τους τουρίστες από τη Σερβία.

Δυσφορία εξάλλου εκφράζεται και από τουριστικούς πράκτορες στη Σερβία, με την Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων της χώρας (YUTA) να χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, καλώντας τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα να αντιδράσουν.