Γεννηματά: Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ χωρίς χρήματα

Η χώρα έχει ανάγκη από νέα αρχή με μία ικανή και υπεύθυνη κυβέρνηση, σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής

«Όταν κάποιοι επιλέγουν τον διχασμό και την τοξικότητα, το Οικονομικό Επιμελητήριο επιλέγει τον ωφέλιμο δρόμο για το μέλλον της Ελλάδας» ξεκίνησε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά. «Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ χωρίς χρήματα» τόνισε και προσέθεσε πως τα πλεονάσματα αποτελούν θηλιά στον λαιμό της χώρας.

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να αποσπάσει επαίνους από τους δανειστές, είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. Δε μπορούμε να περιμένουμε μοιρολατρικά την παγίδα για το μέλλον της χώρας, ανέφερε και μίλησε για νέα αρχή με μία ικανή και υπεύθυνη κυβέρνηση.

Χρειάζονται υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις που θα σχεδιάσουν τις αλλαγές, συνέχισε στο σκεπτικό της, με στόχο την οριστική έξοδο από τα μνημόνια. Αλλά η κυβέρνηση δε δείχνει να κατανοεί και να επιδιώκει αυτές τις αλλαγές, υποστήριξε.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε πέντε προϋποθέσεις:

Πρώτον, τη ρύθμιση του χρέους, με τη διεκδίκηση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα και τη μείωση των πλεονασμάτων.

Δεύτερον, συναίνεση για την προσέλκυση επενδύσεων.

Τρίτον, ένα ισχυρό, επιτελικό και αποτελεσματικό κράτος. Στο σημείο αυτό έκανε μία παρένθεση και αναρωτήθηκε μέχρι πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Τέταρτον, νέες πηγές πλούτου (υδρογονάνθρακες κτλ).

Και, πέμπτον, κοινωνικό κράτος.

«Η Ελλάδα αξίζει, η Ελλάδα μπορεί με μία νέα κυβέρνηση» κατέληξε. Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι για ότι υπαγορεύει το συμφέρον του τόπου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί