Έρχεται νέο Μνημόνιο;

Του Γιώργου Φαρμάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι δανειστές αυτό το διάστημα εργάζονται πάνω σε ένα νέο μνημόνιο το οποίο έχει το όνομα Πλαίσιο για την Σταθερότητα και την Ανάπτυξη. Έχουμε δηλαδή ένα νέο μνημόνιο απλά δεν θα το λέμε μνημόνιο συνέχεια των όσων διαβάσατε παραπάνω, το μέτρο το οποίο είναι πολύ πιθανό να υπάρχει στο νέο Μνημόνιο είναι το εξής: Η μετεξέλιξη του Ασφαλιστικού σε ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο το Δημόσιο θα συνυπάρχει με τα επαγγελματικά ταμεία και τα ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι οι δανειστές θέτουν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης της τρίτης αξιολόγησης, την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Με λίγα λόγια οι λεγόμενοι δανειστές μας απειλούν ότι αν δεν δώσουμε τα σπίτια μας δεν θα πάρουμε τα λεφτά που μας δίνουν ώστε να πληρώσουμε τους τόκους των τόκων των τόκων κ.ο.κ  των δανείων που μας έδωσαν αυτοί οι ίδιοι. Για τόσο λίγους μας έχουν και για αυτό αυτή την στιγμή η Ελλάδα είναι σκλαβωμένη και πληγωμένη βαθύτατα οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά πάνω από όλα. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει γίνει το μπαλάκι ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ για το ποιός οργανισμός θα μπορέσει να μας “τελειώσει” καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Το καλό της υπόθεσης

Το λεγόμενο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τράμπ ο οποίος είναι επικριτικός απέναντι του οπότε αυτό θα μπορούσε η Ελλάδα να το εκμεταλλευτεί με κάποιο τρόπο αν και αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο με την παρούσα Ελληνική κυβέρνηση.

Το κακό της υπόθεσης

Η Ελλάδα δεν έχει την πολιτική βούληση οπότε το πιθανότερο είναι να υποκύψει και στο ΔΝΤ και στο ΕΚΤ και απλά να δεχτεί τα αποτελέσματα της κόντρας τους.

ΔΝΤ και ΕΚΤ βρίσκονται σε κόντρα όντως ή μήπως όλα είναι ψεύτικα παιχνίδια που όμως έχουν αληθινά θύματα;

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί