• Αρχική
  • Άρθρα
  • “Σαρώνει” η ΝΔ στην Αττική- Ποιοι υπουργοί και βουλευτές κάνουν τη διαφορά (Δημοσκόπηση)

“Σαρώνει” η ΝΔ στην Αττική- Ποιοι υπουργοί και βουλευτές κάνουν τη διαφορά (Δημοσκόπηση)

Υψηλό προβάδισμα 17,3% υπέρ της ΝΔ στην Αττική δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 1η έως τις 5 Φεβρουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει στην Περιφέρεια Αττικής ποσοστό 38,8% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μια διαφορά της τάξης του 17,3%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με ποσοστό 4,6%, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 4,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν η Ελληνική Λύση με 2,8% και το ΜέΡΑ25 με 2,3%.

opinion Poll

Σχετικά με την αξιολόγηση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην Α’ Αθηνών, τα συμπεράσματα είναι ενδιαφέροντα, όπως καταγράφηκαν στην έρευνα.

Πρώτος στις απαντήσεις των πολιτών έρχεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με ποσοστό 25,9%. Δεύτερος είναι ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών) και ακολουθεί ο υφυπουργός Παιδείας για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος με 16,4%.

opinion Poll

Πρώτος στην αξιολόγηση των πολιτών στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας είναι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με ποσοστό 30,9%, ενώ ακολουθεί με 26,9% ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και τρίτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 12,9%.

opinion Poll

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, πιο δημοφιλής είναι ο δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος με 31,5% και ακολουθεί με 22,6% ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεύτερος σε δημοφιλία σε αυτό τον τομέα έρχεται… ο κανένας με 24,6%!

opinion Poll

Στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, οι ερωτηθέντες δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με 35,4%, όσο και από τον δημοφιλή πρώην δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου και νυν βουλευτή Διονύση Χατζηδάκη, που έρχεται δεύτερος με ποσοστό 10,4%.

opinion Poll

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έρχεται πρώτος στην Ανατολική Αττική με ποσοστό 30,8%, ενώ δεύτερη είναι η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου με 18,4%. Στο ερωτηματολόγιο δεν περιλαμβάνεται ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική.

opinion Poll

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν και οι επιδόσεις των κυβερνητικών βουλευτών στη Δυτική Αττική, καθώς το 34,2% των ερωτηθέντων προτίμησε το «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ το 25,9% απάντησε «κανένας»!

Αυτά τα δύο είναι και τα υψηλότερα ποσοστά αναφορικά με τον Τομέα της Δυτικής Αττικής, ενώ ακολουθούν με ισοβαθμία ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος με ποσοστό 13,6% έκαστος.

opinion Poll

Στην Α΄ Πειραιώς πρώτος έρχεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος με 36,8% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Μανωλάκος με 12%, ενώ ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 21,9% επέλεξε να μην απαντήσει.

opinion Poll

Πρώτος στις αξιολογήσεις των ερωτηθέντων πολιτών στην Β’ Πειραιώς έρχεται ο δημοσιογράφος και βουλευτής Δημήτρης Μαρκόπουλος με 38,6% και δεύτερος ο παλαιός κοινοβουλευτικός του κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης με 11,3%. Υψηλά ποσοστά, πάντως, κατέχουν τόσο ο… κανένας (19,1%), όσο και το «δεν ξέρω / δεν απαντώ» (31%).

opinion Poll

Σαρώνει ο Χρυσοχοΐδης
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό όλων στην έρευνα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συγκεντρώνει ποσοστό 51% στο Δυτικό Τομέα.

Αν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, θα κατέγραφε επίσης επιτυχία, καθώς οι ερωτηθέντες τον κατέταξαν δεύτερο με 34,3%, με πρώτο τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με 49,8%.

opinion Poll

με πληροφορίες political/ ifimerida/ photo eurokinissi