ΣΑΛΟΣ με τα «ΜΟΥΦΑ» εγκαίνια του Μητσοτάκη που αποκάλυψε η σύγκρουση των τρένων, vid

Και σήμερα βγήκε στα κανάλια ο Γενηδούνιας για να την καταγγείλει...

Η φονική σύγκρουση των Τεμπών με τους μέχρι αυτή την στιγμή 44 νεκρούς, αποκάλυψε στο πανελλήνιο ότι εν έτει 2023 τα ελληνικά τρένα ταξιδεύουν ακόμα με… χειροκίνητες διαδικασίες όπως γίνονταν δηλαδή από το 1875 επί εποχής Χαρίλαου Τρικούπη.

Έπρεπε να σκοτωθούν τόσοι άνθρωποι για να ασχοληθούν ξαφνικά όλοι με τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επί τέσσερα χρόνια δεν φρόντισε να ολοκληρωθούν οι εργολαβίες εγκατάστασης των συστημάτων τηλεδιοίκησης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως διαβάσατε χθες στο ΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει «μούφα» επικοινωνιακή προεκλογική φιέστα, η οποία ακυρώθηκε λόγω του περιστατικού στα Τέμπη. Η φιέστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει το Μέγαρο Μαξίμου, αφορούσε επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος, το οποίο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΝΗΚΕ!!! ΑΡΑ ΤΙ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ;;;

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας ήδη από το απόγευμα της Τρίτης διερωτόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τα «εγκαίνια» Μητσοτάκη, «που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση;». Στο θέμα επανήλθε και σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ 11.27:

Αναλυτικά είχε γράψει ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ:

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση & τηλεδιοίκηση στην βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το ΠΛΑΤΥ προς Φλώρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμώνα ζούγκλα. Στην φωτό, οι ετοιμασίες.. Ρε τι ζουμε;;;;;;».

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι συνδικαλιστές είχαν αποστείλει στον ΟΣΕ τρία εξώδικα το τελευταίο διάστημα, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του δικτύου και την ασφάλεια της σιδηροδρομικής υποδομής. Στοιχεία όμως που ο ΟΣΕ εμφανίζεται να έχει απορρίψει, χαρακτηρίζοντας αστήρικτες τις καταγγελίες και ανακρίβειες τους σχετικούς κινδύνους.

Για να βρεθεί λύση, επιστρατεύτηκε η περίφημη εργολαβία 717, προκειμένου να αναβαθμίσει την σηματοδότηση και τα άλλα συστήματα. Όμως, από τότε πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια χωρίς να έχει παραδοθεί το έργο. Προ διετίας την εργολαβία εκτελούσε η κοινοπραξία ΤΟΜΗ – Alstom. Όμως από το 2021 το έργο έχει αναλάβει αποκλειστικά η γαλλική Alstom, την ώρα που επικρέμεται ευρωπαϊκή καμπάνα για επιστροφή κονδυλίων λόγω των καθυστερήσεων.

Το ντόμινο της τεχνολογικής απαξίωσης του σιδηροδρόμου επεκτείνεται και στην τηλεδιοίκηση, την εξ’ αποστάσεως διαχείριση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών από τα τρία κέντρα που διαθέτει ο ΟΣΕ σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Ούτε και το σύστημα ECTS λειτουργούσε για την ασφάλεια κυκλοφορίας που αν λειτουργούσε θα ειδοποιούσε εγκαίρως πως δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν το βράδυ της Τρίτης στην ίδια γραμμή.

Τα τελευταία χρόνια η ρύθμιση κυκλοφορίας γίνεται τοπικά, δηλαδή από σταθμάρχες και κλειδούχους που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις από τις οποίες διέρχεται το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι σταθμάρχες ρυθμίζουν την κυκλοφορία στις διακλαδώσεις και αποφασίζουν ποιο τμήμα της διπλής γραμμής θα μονοδρομηθεί, στην περιοχή ευθύνης τους, μέχρι να φτάσει ο συρμός στον επόμενο σταθμάρχη.

photo intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί