«Προς ‘σύγκρουση’ Ελλήνων και ‘μεταναστών’»: Σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρούουν τον κώδωνα οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου…

Ως «μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί» χαρακτήρισε το νησί της Λέσβου – και όχι μόνο- ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Αφορμή τα όσα συνέβησαν στην μίνι «εξέγερση» των παράνομων μεταναστών, όπου, όπως είδαμε, προσπάθησαν να πάρουν ακόμα και όπλο από αστυνομικό (ΕΔΩ).

Οι χθεσινές διαμαρτυρίες ήταν πρωτοφανείς για το νησί, όπου πάνω από 2000 αιτούντες άσυλο που παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί ξεκίνησαν πορεία από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης, ενώ από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για υποκινούμενα επεισόδια.

Οι παράνομοι μετανάστες εισέβαλαν ακόμα και στο χωριό της Μόριας, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι χτυπούσαν τις καμπάνες.

Ο Κ.Μουτζούρης είπε πως οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν επί 6,5 ώρες στην πλατεία Σαπφούς, ενώ μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με μια διμοιρία.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, μιλώντας και στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί: «Χθες έτρεμα, δεν φοβόμουν απλώς, πού θα μπορούσε να οδηγηθεί η κατάσταση, τα πράγματα είναι πολύ οξυμμένα. Πριν από μια μέρα στη Χίο, πριν από 10 μέρες στη Σάμο… τα πράγματα βαδίζουν, λυπάμαι που θα το πω σε μια εντός εισαγωγικών «σύγκρουση» των γηγενών με τους μετανάστες όλοι έχουν τα δίκια τους. Σας διαβεβαιώνω, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Δηλώσεις στις οποίες η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ειδικό βάρος, κατά την γνώμη μας:

ΦΩΤΟ eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί