• Αρχική
 • Άρθρα
 • Πετρέλαιο θέρμανσης: Αρχίζει η διάθεση την Παρασκευή με αυξήσεις “φωτιά” – Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: “Προβλέπω ότι ο φετινός χειμώνας θα βγει με σόμπα” (video)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αρχίζει η διάθεση την Παρασκευή με αυξήσεις “φωτιά” – Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: “Προβλέπω ότι ο φετινός χειμώνας θα βγει με σόμπα” (video)

Αυξήσεις από 30 ως και 40% στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι - «ο φετινός χειμώνας θα βγει με σόμπα» προβλέπει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής

Tην ερχόμενη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου αρχίζει κι επίσημα η περίοδος της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με τον χειμώνα να αναμένεται… βαρύς για τα νοικοκυριά μιας και οι αυξήσεις που θα δουν οι καταναλωτές θα είναι της τάξης του 30 με 40%!

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζάγκα, πρόεδρο των βενζινοπωλών Αττικής, με την έναρξη της διάθεση τους πετρελαίου θέρμανσης η τιμές θα είναι πολύ αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα στα μεγάλα αστικά κέντρα, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αναμένεται να είναι στο 1,14 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν στο 0,80 και έκλεισε στο 0,90. Αντίστοιχα στην περιφέρεια θα ξεκινά από το 1,24 ευρώ ενώ ακόμη ακριβότερη θα είναι η τιμή, στα 1,30 ευρώ, στη νησιωτική Ελλάδα.

«Προβλέπω ότι ο φετινός χειμώνας θα βγει με σόμπα. Δεν χτυπάει το τηλέφωνο φέτος από τους πελάτες» ανέφερε η ίδια μιλώντας στο OPEN και συμπλήρωσε πως: «Παίρνουν επίδομα ορισμένοι αλλά πώς θα τους φτάσει; Έχει αυξηθεί, μεγάλωσε η ομπρέλα. Για να πάρουν το επίδομα, όμως, το καύσιμο πρέπει να είναι διπλάσιας αξίας. Όταν είναι μικρή παραγγελία δεν συμφέρει να κινηθεί το βυτίο. Φέτος είναι σίγουρο ότι το βυτίο θα γίνει γαλατάδικο και θα πηγαίνει μικρές ποσότητες πετρελαίου σε πολλούς πελάτες ενώ υπάρχουν και τα δοχεία».

Επίδομα θέρμανσης: Ολα όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι για τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα ενίσχυσης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση διπλασιάζεται ο αριθμός των δικαιούχων λόγω διεύρυνσης των κριτηρίων, αυξάνεται το ύψος του ποσού ενώ προς το παρόν ο τρόπος πληρωμών του επιδόματος φαίνεται πως θα παραμείνει ίδιος με πέρσι.

Το επίδομα θέρμανσης διευρύνεται στο ύψος και τον αριθμό των δικαιούχων:

 • Αυξάνεται για μια μέση οικογένεια κατά 59% και φτάνει το 68%.
 • Το επίδομα αυξάνεται από τα 220 στα 300 ευρώ.
 • Το επίδομα για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 20%. Το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ.

Για τα εισοδηματικά κριτήρια, αυτά διευρύνονται ως εξής:

 • Για άγαμο από τα 12.000 ευρώ στα 14.000 ευρώ
 • Για οικογένεια με 2 παιδιά από 24.000 στα 26.000 και με τρία παιδιά στα 29.000 ευρώ.
 • Αυξάνεται κατά 50.000 ευρώ η ακίνητη περιουσία για άγαμο και για έγγαμους πηγαίνει στα 300.000 ευρώ.

Παραδείγματα για το επίδομα θέρμανσης σε δικαιούχους

 • Στο κέντρο της Αθήνας (με συντελεστή βαθμό ημέρας 0,43) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 114 ευρώ πέρυσι, σε 181 ευρώ φέτος.
 • Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (με συντελεστή βαθμό ημέρας 0,71) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 188 ευρώ πέρυσι, σε 299 ευρώ φέτος.
 • Στην Κοζάνη (με συντελεστή βαθμό ημέρας 1,12) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 295 ευρώ πέρυσι, σε 469 ευρώ φέτος.
 • Στη Φλώρινα (με συντελεστή βαθμό ημέρας 1,18) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 312 ευρώ πέρυσι, σε 496 ευρώ φέτος.

(reader. gr / photo: eurokinissi)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.