Μαρτυρίες ΣΕΙΣΜΟΣ!!! Παιδιά λιποθύμησαν την πρώτη μέρα ΜΑΣΚΑΣ στα σχολεία (vid)

Μιλούν διευθυντής, μανάδες ακόμα και μαθήτρια

Σήμερα, μέρα αγιασμού αλλά και παγουρίνου, οι μαθητές έβαλαν υποχρεωτικά την μάσκα τους και πήγαν στο σχολείο.

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε υπάρχουν μαρτυρίες στα social media μιλάνε για λιποθυμίες μαθητών σε σχολεία της χώρας.

Δεν γνωρίζουμε πόσες από αυτές τις καταγγελίες ευσταθούν, αλλά βρήκαμε μαρτυρίες με εικόνα και ήχο:

Στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ, στο 1ο Δημοτικό σχολείο, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τρία παιδιά λιποθύμησαν σήμερα κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας.

Ευτυχώς, στον χώρο βρίσκονταν δύο γονείς που είναι γιατροί και προσέφεραν άμεσα πρώτες βοήθειες στα παιδιά.

Ο κ. Νίκος Ηλιάδης, διευθυντής του 1ου Δημοτικού ισχυρίζεται στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του Χρήστου Νατσούλη στον antennes fm, ότι την ώρα που συνέβησαν οι λιποθυμίες, τα παιδιά, δεν φορούσαν μάσκα.

«Δεν μπορούμε αυθαίρετα να πούμε ότι φταίει η μάσκα που φόρεσαν την προηγούμενη ώρα στο σχολείο, ούτε και μπορούμε να το αποκλείσουμε…», δήλωσε ο διευθυντής:

Δεν μπορεί να αποκλείσει ο ίδιος, όπως είπε, όμως το γεγονός να σχετίζονται με το ότι οι μαθητές φορούσαν την μάσκα αμέσως πριν βγουν στο προαύλιο. Μια άλλη πιθανότητα όπως λέει είναι το ότι κάποιοι μαθητές δεν πρόλαβαν να φάνε πρωϊνό.

Να μας πει ο διευθυντής γιατί δεν λιποθυμούσαν παιδιά τις άλλες χρονιές;;;

Αν παιδιά δεν αντέχουν τόσο με την μάσκα ή λίγη ώρα μετά την μάσκα, τι θα γίνει αργότερα (υποξυγόνωση);;;;;

Δείτε τον διευθυντή να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις λιποθυμίες:

Στην ΖΑΚΥΝΘΟ, όπως υποστηρίζει μητέρα η κόρη της, η οποία πηγαίνει στην πρώτη τάξη του δημοτικού, λιποθύμησε όταν βγήκε για τον αγιασμό στο προαύλιο του σχολείου στην Ζάκυνθο.

«Τα είχαν στοιχίσει για αγιασμό με τις μάσκες. Εκεί η κόρη μου λιποθύμησε. Από το σχολείο δεν υπήρξε ενημέρωση για την λιποθυμία. Έτυχε και ήμουν απ’ έξω και με φώναξε κάποιος άλλος γονιός.», υπογραμμίζει η μητέρα της και προσθέτει: «Πήγα και είδα το παιδί, το οποίο συνέχιζε να φορά τη μάσκα παρόλο που είχε λιποθυμήσει και ήταν κάτασπρο σαν πανί. Εγώ διαφωνώ κάθετα με την χρήση της μάσκας και ειδικά σε μία αίθουσα τόσο μικρή, όταν βρίσκονται 20 παιδιά. Το περιστατικό το είδαν πολλοί γονείς που ήταν απ’ έξω, δεν ήμουν μόνη μου, μπορούν να το επιβεβαιώσω. Δεν μου άνοιγαν την πόρτα για να μπω στο σχολείο. Αναγκάστηκα να πηδήξω τα κάγκελα για να πάω στο παιδί μου και να του βγάλω την μάσκα»

 Κοριτσάκι αναφέρει: «Η μάσκα είναι πολύ επικίνδυνη. Είχα σκάσει μέσα στην τάξη, παρά το ότι τα παράθυρα ήταν ανοιχτά».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί