• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κατάθεση στεφανιών από εργατικά σωματεία στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Κατάθεση στεφανιών από εργατικά σωματεία στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Πορεία όπου κυριαρχούσαν τα συνθήματα,

«Από το Σικάγο ως την Καισαριανή ζήτω η 1η Μάη και η πάλη η ταξική», «Κόκκινη Πρωτομαγιά πρωτοπόρα εργατιά» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» αντιπροσωπείες δεκάδων ομοσπονδιών, εργατικών σωματείων και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας κατέθεσαν στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

«Οι αγώνες και οι νεκροί του χθες φωτίζουν την εργατική τάξη για το σήμερα στο δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Από αυτό το ιστορικό μνημείο εδώ, από αυτή την ιστορική θυσία δεν ξεχνάμε την εντολή που μας άφησαν οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές εδώ στην Καισαριανή: να μη λυγίσουμε, να συνεχίσουμε, γι’ αυτό και απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε ολόκληρη την εργατική τάξη 6 του Μάη να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στους επιχειρηματικούς ομίλους που σήμερα προωθούν το χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων, το χτύπημα της εμβληματικής κατάκτησης της εργατικής τάξης, του 8ωρου.

Λέμε στην εργατική τάξη ότι ο μόνος δρόμος σήμερα είναι η οργάνωση της πάλης για να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης» δήλωσε ο Γιώργος Πέρρος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Της κατάθεσης στεφάνων προηγήθηκε η τήρηση ενός λεπτού σιγής, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Πένθιμο Εμβατήριο.

photo / eurokinissi