Το άνοιγμα των συνόρων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση είπε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός όπως είπε και το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, όμως είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη η εφαρμογή του στην πράξη.
«Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι το σύστημα QR δηλαδή ο στοχευμένος έλεγχος του τουρίστα ίσως είναι η καλύτερη λύση που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτησή τυχόν κρούσματος.
Ο κ. Γώγος είπε ότι είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και επεσήμανε ξανά τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συχρωτισμού.
Μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει καμπανάκι στις αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα.
Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, «αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό», τόνισε.
«Πάνω από 50 (κρούσματα) πάντως, είναι θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής.
Στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει αν τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από πτήσεις του εξωτερικού, είπε ότι τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο QR των επισκεπτών. «Δηλαδή αν έχουμε μια πτήση που φέρνει 20 αυτόματα η πόλη που έρχεται μετατρέπεται σε ‘’κόκκινη’’», τόνισε ο κ. Γώγος.
με πληροφορίες από newsbeast / photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Μόσχα κλήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών (video)
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ και η κόρη του δοκίμασαν ένα νέο άρμα μάχης
- Καθολικό lockdown στα κτηνοτροφικά προϊόντα της Λέσβου έπειτα από κρούσμα αφθώδους πυρετού
- Β. Κικίλιας: «Γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για την ανάσχεση των τιμών της ενέργειας»
- Σάλος με την αναφορά Νετανιάχου στον Ιησού Χριστό – Προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, vid
- Χ. Δήμας: Η Αν. Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο των διεθνών δικτύων μεταφορών και συνδεσιμότητας
- Το Ιράν ισχυρίζεται πως η παραγωγή πυραύλων «συνεχίζεται» παρά τον πόλεμο
- «Χειραγωγήθηκα και εξαπατήθηκα», λέει η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ για τη σχέση της με τον Έπστιν
- Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 33χρονος που έκανε 3 ληστείες μέσα σε 3 μέρες
- Ερευνητές εντόπισαν 45 πιθανώς κατοικήσιμους εξωπλανήτες









