Το άνοιγμα των συνόρων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση είπε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός όπως είπε και το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, όμως είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη η εφαρμογή του στην πράξη.
«Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι το σύστημα QR δηλαδή ο στοχευμένος έλεγχος του τουρίστα ίσως είναι η καλύτερη λύση που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτησή τυχόν κρούσματος.
Ο κ. Γώγος είπε ότι είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και επεσήμανε ξανά τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συχρωτισμού.
Μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει καμπανάκι στις αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα.
Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, «αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό», τόνισε.
«Πάνω από 50 (κρούσματα) πάντως, είναι θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής.
Στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει αν τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από πτήσεις του εξωτερικού, είπε ότι τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο QR των επισκεπτών. «Δηλαδή αν έχουμε μια πτήση που φέρνει 20 αυτόματα η πόλη που έρχεται μετατρέπεται σε ‘’κόκκινη’’», τόνισε ο κ. Γώγος.
με πληροφορίες από newsbeast / photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ σε Ρώσους-Ουκρανονάτο: «Σταματήστε όπως είστε τώρα στη γραμμή του μετώπου», vid
- Άγρια επίθεση έξω από νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι: Νεκρός 37χρονος, τον μαχαίρωσαν στην κοιλιά
- The Telegraph: «Οι βρετανικές Ε.Δ. θα αποκτήσουν δυνατότητα να καταρρίπτουν drones»
- Ο Βανς είναι αισιόδοξος για το ουκρανικό ζήτημα
- Με αστάθεια κάνει “ποδαρικό” η νέα εβδομάδα: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές -Ο καιρός μέχρι Παρασκευή
- Στην φυλακή δύο αδέλφια από την Συρία για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ
- Δύο Ρώσους πολίτες σκότωσαν οι Ουκρανοί με επίθεση drone
- Μαρόκο: Μέτρα για τη νεολαία και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις – Κίνητρα για συμμετοχή των νέων στην πολιτική
- Λούβρο-Διάρρηξη: 8 πολύτιμα αντικείμενα εκλάπησαν από ομάδα τεσσάρων ατόμων που αναζητούνται, vid
- Στον δρόμο για την Οδησσό: Οι Ρώσοι μπαίνουν στην πρωτεύουσα της Χερσώνας!