Οι τρεις, που έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους, συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης για τρία κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, μετά την ολοκλήρωση έρευνας της Πυροσβεστικής που κατέληξε ότι η φονική έκρηξη στο κτίριο, οφείλεται σε δολιοφθορά στις σωληνώσεις της εγκατάστασης φυσικού αερίου, με σκοπό την κλοπή χάλκινων σωλήνων.
Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους δύο νέα ζευγάρια Αμερικανών πολιτών, με μία εκ των θυμάτων έγκυο, και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, με τηνγυναίκα Ελληνίδα υπήκοο και τον σύζυγό της, υπήκοο Βρετανίας.
«Είμαστε συγκλονισμένοι που χάθηκαν επτά άνθρωποι για ένα σωλήνα αξίας 25 ευρώ» είπε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των Αμερικανών θυμάτων, οι οποίες θα δηλώσουν παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας στην ανάκριση.
Οι κατηγορούμενοι, δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας, είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για:
– Εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο με αποτέλεσμα το θάνατο άλλων από πρόθεση κατά συναυτουργία
– Έκρηξη από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο με αποτέλεσμα θάνατο άλλων από πρόθεση και κατά συναυτουργία
– Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και κατά συναυτουργία
– Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi









