• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική: Αυτά ισχύουν πλέον – Πανηγύρια και προβατίνες μόνο εκεί που εμβολιάζονται «αβέρτα»

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική: Αυτά ισχύουν πλέον – Πανηγύρια και προβατίνες μόνο εκεί που εμβολιάζονται «αβέρτα»

Τον χειμώνα, μόλις τελειώσει ο τουρισμός, πάλι μέσα;;;

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις Χαρδαλιά οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν από το Σάββατο μέχρι τη 1.30, ενώ από 1η Ιουλίου θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας (προσωρινά;;;), ανοίγουν τα νυχτερινά κέντρα και οι γάμοι θα γίνονται με προσκεκλημένους στα 300 άτομα.

Συγκεκριμένα, αρχικά αποφασίστηκε η ελεύθερη μετάδοση μουσικής σε μπαρ και καφέ από αυτό το Σαββατοκύριακο, ταυτόχρονα με την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της διασκέδασης και της εστίασης έως και τη 1.30 το πρωί. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά εκείνη την ώρα και θα σταματά στις 05:00 το πρωί.

Το Σάββατο 12 Ιουνίου επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια, μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σημειώνεται πως, οι πελάτες θα κάθονται σε καθορισμένους χώρους, σε τραπέζια και θα τηρούν τις αποστάσεις.

Σε ό,τι αφορά στις εμποροπανήγυρεις, θα επιτραπούν μόνο στις περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό εμβολιασμένων είναι από 50% και πάνω.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν τα εργαστήρια για τους φοιτητές όλων των εξαμήνων από όλες τις σχολές.

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

  • -Από το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται κατά μία ώρα και θα ισχύει από τη 01:30 έως και τις 05:00, ενώ από 01/07 η απαγόρευση αυτή αίρεται οριστικά.
  • -Από τη Δευτέρα (14/06) επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές εξετάσεις σε πανεπιστημιακά
  • -Από το Σάββατο (12/06) θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης
  • -Αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής θεατών σε συναυλίες με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • -Για τις εμποροπανηγύρεις επιτρέπεται η επανεκκίνησή τους μόνο σε Περιφερειακές Ενότητες, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ξεπερνά το 50%.