Εισαγγελική έρευνα για τυχόν συνεργούς στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά- Σχεδίαζε να φύγει εξωτερικό;

Εμπλέκονται στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά κι άλλα πρόσωπα;

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο, και άλλα πρόσωπα, πλην της 52χρονης Ουκρανής, να εμπλέκονται στην υπόθαλψη του Χρήστου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, αφορμή για την έρευνα είναι καταθέσεις μαρτύρων που έχουν δοθεί στο παρελθόν, που αναφέρονται ονομαστικά σε άλλα πρόσωπα, πέραν της 52χρονης, τα οποία φέρονται να βοηθούσαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να διαφύγει της σύλληψης.

Στην 52χρονη, η οποία φέρεται να έκρυβε τον φυγόποινο Χρήστο Παππά σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου επί εννέα μήνες, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών (3 εκτιτέοι και 27 με αναστολή), από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς της χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Το δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορούμενη χωρίς ελαφρυντικό για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Σύμφωνη με την απόφαση του Δικαστηρίου ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος επισήμανε πως “τελέστηκε η υπόθαλψη. Ακόμα και εάν επρόκειτο για μικρό διάστημα. Η εισαγγελική έδρα δεν πείθεται από τον ισχυρισμό της εθιμοτυπικής επίσκεψης. Το αδίκημα τελέστηκε, η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη”.

“Ήρθε επίσκεψη για φαγητό”

Στην απολογία της ενώπιον του Δικαστηρίου, η 52χρονη κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι υπέθαλπτε τον Χρήστο Παππά και υποστήριξε ότι την επισκέφθηκε ξαφνικά χθες στο διαμέρισμα στου Ζωγράφου και έφαγαν μαζί. Ωστόσο, δεν σκέφτηκε να καλέσει την Αστυνομία.

“Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτό που σκεφτόταν ήταν να φύγει στο εξωτερικό και να χαθούν τα ίχνη του.

Συγκεκριμένα πιστεύουν, σύμφωνα με το cnn, ότι έψαχνε να βρει τον τρόπο και το σύστημα υπόθαλψης που θα του έδινε τη δυνατότητα να φύγει στο εξωτερικό. Άλλωστε μόνο τυχαίες δεν ήταν η έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε χώρες όπως η Σερβία και η Αλβανία.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί