Ποιοί θα δουν άμεσα μέχρι και διπλασιασμό των επιδομάτων τους;

Μέσω του σχεδίου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού έρχεται αύξηση στα επιδόματα χιλιάδων πολιτών.

Σύμφωνα μάλιστα με πρότερες δηλώσεις που είχε κάνει η ίδια η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, στα «Παραπολιτικά»:

«Έχουμε συλλέξει όλα τα μέτρα των τριτέκνων, των πολυτέκνων και κοιτάμε τι σημαίνει στο κόστος άρα αξιολογείται και αυτό το μέτρο. Αν φτάσουμε στην απόφαση της εξίσωσης γιατί αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών και κυρίως ο Πρωθυπουργός θα είναι μετά τον Μάιο. Είναι ένα από τα μέτρα τα οποία κοστολογούμε πρέπει όμως να δούμε τις αντοχές».

Οι αυξήσεις επιδομάτων

  • Έμμεσα τα ποσά των παροχών που δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες. Αυτό γίνεται μέσω της αναγνώρισης των τριτέκνων ως πολυτέκνων.
  • Το ποσό του ύψους των επιδομάτων τέκνων (Α21). Η αύξηση αυτή εκτιμάται πως δοθεί καθώς από το σύστημα του Α21 αναμένεται “κοπούν”  οι ελεύθεροι επαγγελματίες  λόγω του αυξημένου φορολογητέου εισοδήματος που φέρνει από φέτος το νέο σύστημα (φορολογίας).

Επομένως, εφόσον διπλασιαστούν τα ποσά, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν:

  • 140 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί από 70 ευρώ που παίρνει μέχρι σήμερα (42 ευρώ το πρώτο  παιδί + 28 ευρώ το δεύτερο παιδί)
  • 280 ευρώ θα παίρνει για το τρίτο και για το κάθε επόμενο παιδί από 140 ευρώ (84 ευρώ για το τρίτο παιδί+ και 56 ευρώ για το κάθε επόμενο παιδί).

Με πληροφορίες από enikonomia – eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί