Βραζιλία: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο διάσημης κληρονόμου – Είχε κλέψει από τη μητέρα της πίνακες αξίας 145 εκ δολαρίων

Από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου της πολυκατοικίας όπου έμενε στο Ρίο ντε Τζανέιρο έπεσε η 49χρονη ηθοποιός και μοντέλο από τη Βραζιλία ενώ, οι Αρχές, έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό της που αποτελεί μυστήριο.


Πιο συγκεκριμένα, στις 14 Σεπτεμβρίου η Σαμπίνε Μπογκίτσι βρέθηκε πεσμένη μπροστά στην κατοικία της. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Την Κυριακή (17/09) τελέστηκε η κηδεία της, όπου παρευρέθηκαν η 83χρονη μητέρα της, Ζενεβιέβ, και η αδερφή της.

Μετά την έρευνα που διεξήγαγαν μέσα στο σπίτι της, κατά την οποία και βρήκαν ένα σημείωμα που είχε αφήσει πίσω για τη σύζυγό της, Ρόζα Στανέσκο, που βρίσκεται στη φυλακή, οι Αρχές εξετάζουν τον θάνατο ως πιθανή αυτοκτονία. Η εκλειπούσα ήταν κόρη του Ζαν Μπογκίτσι, ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης της Βραζιλίας, ο οποίος πέθανε το 2015. Ο ίδιος είχε γεννηθεί στη Ρουμανία το 1928 και μετακόμισε στη Βραζιλία το 1948.

Είχε συλληφθεί για απάτη σε βάρος της μητέρας της

Η Σαμπίνε, είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 για απάτη σε βάρος της μητέρας της, ύψους 148,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε έργα τέχνης, κοσμήματα και χρήματα.

Όπως ανέφεραν οι ανακριτές, το 2020 η Σαμπίνε συνωμότησε εναντίον της μητέρας της προσλαμβάνοντας μια γυναίκα που την πλησίασε και της είπε ότι ένα μέλος της οικογένειας ήταν στα πρόθυρα του θανάτου. Έτσι, η μητέρα της πείστηκε να πληρώσει προκειμένου η κόρη της να διατηρηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με τη New York Post, στην πορεία οι Αρχές ανακάλυψαν ότι η Σαμπίνε και οι συνεργοί της έκλεψαν ακόμα 16 πίνακες με τις υπογραφές των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti, αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γκιλμπέρτο Ριμπέιρα, αρχηγός της αστυνομίας και επικεφαλής της έρευνας σημείωσε ότι, οι δύο γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι «οι πίνακες είχαν το κακό μάτι, κάτι αρνητικό για το οποίο έπρεπε να προσευχηθούν». «Τα έπαιρναν συνέχεια και η ηλικιωμένη γυναίκα το είδε, αλλά δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ήταν εντελώς υποτονική εκείνη τη στιγμή», είπε. Η 49χρονη κληρονόμος είχε αποφυλακιστεί υπό όρους τον περασμένο Μάρτιο.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί