• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βράζει»ο πλανήτης: Πεδίο μάχης με 13 νεκρούς και 150 τραυματίες το Νέο Δελχί της Ινδίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Βράζει»ο πλανήτης: Πεδίο μάχης με 13 νεκρούς και 150 τραυματίες το Νέο Δελχί της Ινδίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του και ακόμη 150 έχουν τραυματιστεί από τις νέες διακοινοτικές συγκρούσεις στο Νέο Δελχί.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας της Ινδίας έχουν μετατραπεί σε πεδία μάχης λόγω της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας για την επιλεκτική παροχή υπηκοότητας.

Στις συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του νόμου για την υπηκοότητα -που θεωρείται ότι κάνει διακρίσεις για τους μουσουλμάνους- καταστράφηκαν πολλά κτήρια, καταστήματα και πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα. Επιθέσεις δέχθηκαν κι οι δημοσιογράφοι, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν κι άλλα επεισόδια.

Δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στις ζώνες των επεισοδίων, καταφεύγοντας σε σχετική νομοθεσία που χρονολογείται από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας.

«Καλώ άπαντες να σταματήσουν τη βία. Αυτή η τρέλα θα πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Δελχί, Αρβίντ Κερτζιουάλ, σύμφωνα με το Press Trust of India. Ο δε εκπρόσωπος της αστυνομίας κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής «να μην αυτοδικούν μόνοι τους» και τόνισε πως οι αρχές θα τιμωρήσουν αυστηρά τους παραβάτες.

φωτο screenshot