Θα πάει ο Πούτιν στη Ν. Αφρική, παρά το ισχύον ένταλμα σύλληψης; Το Κρεμλίνο απαντά

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Νότια Αφρική, πιο κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της.

Η Νότια Αφρική, μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία όμως θεωρητικά θα έπρεπε να συλλάβει τον Πούτιν βάσει του κατηγορητηρίου που εξέδωσε το ΔΠΔ τον Μάρτιο αναφορικά με τις ενέργειας της Μόσχας στην Ουκρανία.

Απαντώντας σε ερώτηση στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αν ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη σύνοδο των BRICS, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «… οι κατάλληλες αποφάσεις θα ληφθούν πιο κοντά στον χρόνο».

«Όμως σε κάθε περίπτωση η Ρωσία θα λάβει ενεργά μέρος (στη διάσκεψη)», πρόσθεσε ο Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας τους BRΙCS “μια πολύ σημαντική ένωση”.

Η ομάδα BRICS περιλαμβάνει τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, ένα μπλοκ που θεωρείται μια ισχυρή εναλλακτική αναδυόμενων αγορών απέναντι στη Δύση.

Το ΔΠΔ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Πούτιν στις 17 Μαρτίου, υποστηρίζοντας πως o αναγκαστικός εκτοπισμός από τη Ρωσία παιδιών από την Ουκρανία ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί