Τέλος το lockdown ΚΑΙ στην Αυστρία – Εδώ πότε;

Θυμίζουμε πως μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να άρουν τα περιοριστικά μέτρα εν όψει Χριστουγέννων.

«Η πανδημία σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει, μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν όλα για να αποφευχθεί η έκρηξη των λοιμώξεων», προειδοποίησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Αυστρακός καγκελάριος παρουσίασε το μεσημέρι στη Βιέννη τους κανόνες που θα ισχύουν στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού για το χρονικό διάστημα μετά την λήξη του δεύτερου lockdown, από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου.


«Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε πολύ προσεκτικά, η χαλάρωση θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά ήπια και σταδιακά», τόνισε, καλώντας τον πληθυσμό να συνεχίσει να συμμετάσχει στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο καγκελάριος ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα Χριστούγεννα – όταν και θα επιβληθούν περιορισμοί εισόδου στη χώρα – και στη συνέχεια θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί νυκτερινής εξόδου από τις 20:00 μέχρι τις 6:00, οι οποίοι ίσχυαν ήδη από την 3η Νοεμβρίου, κατά το μερικό lockdown.

Ανοίγουν σχολεία και καταστήματα στην Αυστρία
Από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία (οι ανώτερες βαθμίδες στα σχολεία – με εξαίρεση τα μαθήματα για τις απολυτήριες εξετάσεις- παραμένουν στη φάση της τηλεκπαίδευσης, όπως και τα πανεπιστήμια), το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει και επιτρέπεται επίσης – σε αντίθεση με τα αναμενόμενα – η λειτουργία κομμωτηρίων και σαλονιών αισθητικής.

Κλειστά θα παραμείνουν η εστίαση και τα ξενοδοχεία, όπως επίσης θέατρα, κινηματογράφοι και γενικά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ με μία σειρά προστατευτικών μέτρων πρόκειται να ανοίξουν μουσεία και βιβλιοθήκες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί