επειδή θέλει να κερδίσει την εμπορική κούρσα για τη δημιουργία εμβολίου.
“Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να μας άφησαν απ’έξω και να μην μας έδωσαν τα στοιχεία για τον ιό αυτόν νωρίς είναι ότι κάνουν έναν αγώνα ταχύτητας για να βρουν εμβόλιο και πιστεύουν ότι πρόκειται μόνον για μια ανταγωνιστική επιχειρηματική κούρσα, μια επιχειρηματική πρόταση ώστε να μπορούν να πουλήσουν τα εμβόλια στον κόσμο”, δήλωσε ο Ναβάρο στο Fox Business Network.
“Αλλά θα τους νικήσουμε. Θα τους νικήσουμε χάρη στην ηγεσία του προέδρου Τραμπ. Θα τους νικήσουμε επειδή το HHS έχει ήδη ξεκινήσει μια κούρσα με πέντε εταιρείες”, σημείωσε ο Ναβάρο αναφερόμενος στο αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών.
Ο Τραμπ διόρισε τον Ναβάρο, έναν γνωστό επικριτή της Κίνας, για να εργαστεί σε θέματα γραμμών τροφοδοσίας σε σχέση με την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ούτε εμβόλια για την Covid-19, την αναπνευστική νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος έχει προσβάλλει περισσότερους από 2,46 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει προκαλέσει τον θάνατο 169.863 ανθρώπων, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters σήμερα το πρωί.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνίες με τις Johnson & Johnson και Moderna Inc και έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τουλάχιστον άλλες δύο εταιρείες για να τις προετοιμάσει να παράξουν μαζικές ποσότητες εμβολίων για τον κορωνοϊό προτού ακόμη καταστούν διαθέσιμα εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιατρικές γνωματεύσεις από την… τεχνητή νοημοσύνη: Το «όνειρο» του Μασκ, vid
- Σπουδαία ανακάλυψη σε αρχαία ελληνική πόλη: Βρέθηκε κεφαλή του αγάλματος του Ερμή 1.800 ετών – Δείτε εικόνες
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”









