• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΟΚ από Μπόρελ!!! Τι είπε για το Ισλάμ – Χαμογελά ο Ερντογάν

ΣΟΚ από Μπόρελ!!! Τι είπε για το Ισλάμ – Χαμογελά ο Ερντογάν

Ο ανώτατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας Γιόζεπ Μπορέλ δήλωσε πως “Είναι ανάγκη να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στις τρομοκρατικές δραστηριότητες και το Ισλάμ.; Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο όρος “ισλαμική τρομοκρατία”

Ο ανώτατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Γιόζεπ Μπορέλ, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο 5 περιφερειακό forum για την ενότητα στη Μεσόγειο, εναντιώθηκε στην ονοματοδοσία τρομοκρατικών δραστηριοτήτων ως σχετιζόμενων με την ισλαμική θρησκεία.

Ο Μπορέλ απαντώντας σε μία ερώτηση είπε : “Αυτοί που έπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις είναι άτομα που γεννήθηκαν στη Γαλλία στη Γερμανία, στην Ευρώπη. Η γενιά τους δεν είναι από την Βόρεια Αφρική αλλά από διάφορες περιοχές, όπως από τον Καύκασο. Στις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν σε Γαλλία και Αυστρία, δεν πρέπει να αναζητηθεί σχέση αιτίας και αποτελέσματος. Δεν ήταν ένα θέμα συνδεόμενο με τις κοινωνικοοικονομικές διάφορες στη Μεσόγειο. ”

Ο Μπορέλ είπε πως “Το Ισλάμ είναι μία θρησκεία και δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία (σ.σ. το Κοράνι γράφει, μεταξύ άλλων, για κυνήγι και σφαγές απίστων). Είναι ανάγκη να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στις δημοκρατικές δραστηριότητες και το Ισλάμ. δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο όρος “ισλαμική τρομοκρατία”.

ΠΗΓΗ: Τουρκικά Νέα