Σεισμός στην Τουρκία: Ερζίν – Η μόνη πόλη στο Χατάι που δεν έχει θρηνήσει OYTE ENAN νεκρό – Πώς συνέβη αυτό;;;

Ο δήμαρχος της πόλης εξήγησε πως δεν υπήρξε ούτε καν τραυματισμός στην πόλη του, την ώρα που οι δίπλα περιοχές μετρούν ακόμα νεκρούς

Η συνοικία Ερζίν είναι μια από τις λίγες στην περιφέρεια του Χατάι που δεν θρήνησε νεκρούς από τον σεισμό στη Τουρκία, ενώ τα κτήριά της άντεξαν και δεν έπεσε ούτε ένα. Τον λόγο που έγινε αυτό, εξήγησε στο Euronews o δήμαρχος της περιοχής, Οκές Ελμασόγλου.

Όπως ανέφερε ο Οκές Ελμασόγλου, «ως Ερζίν, είμαστε μια συνοικία με πληθυσμό 42 χιλιάδων κατοίκων. Είμαστε 15 χλμ. από την Οσμάνιγιε, 110 χλμ. από το Χατάι και πολύ κοντά στα Άδανα. Παρόλα αυτά βρισκόμαστε σε απόσταση από τα συντρίμμια. Δεν χάσαμε καμία ζωή κατοίκου μας. Ούτε τραυματίστηκε κάποιος. Χάσαμε ζωές μόνο λόγω των ανθρώπων μας που πήγαν στο γύρω επαρχίες».

Όπως ανέφερε, «προσπάθησα να παλέψουμε όσο μπορούσαμε για να μην επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την παράνομη δόμηση».

Ο κ. Ελμασόγλου προσέθεσε ότι ήρθε σε ρήξη αρκετές φορές με πολίτες που ήθελαν να φτιάξουν παράνομες κατασκευές. «Έχουμε γράψει τις απαραίτητες ποινές για όσους το κάνουν. Τηρήθηκαν πρακτικά. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις στις εισαγγελίες. Υπό αυτή την έννοια, η συνείδησή μου είναι καθαρή» εξήγησε. 

Ερζίν

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τους κανόνες μας και να επανεξετάσουμε τα συστήματα επιθεώρησης κτιρίων. Αλλά το κράτος  και εμείς, όλοι οι διαχειριστές, πρέπει να βάλουμε θέληση σε αυτό το θέμα και να το δείξουμε στους πολίτες αποφασιστικά. Διαφορετικά, όποιος κι αν έρθει, θα χάνονται ζωές. Ελπίζουμε ένας από αυτούς τους σεισμούς να μας γίνει μαθήματα και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβούν ξανά τέτοιες μεγάλες καταστροφές».

Ποιός είναι ο Οκές Ελμασόγλου

Γεννημένος στο Ερζίν το 1979, ο Οκές Ελμασόγλου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά το 2002.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος εργάστηκε ως δικηγόρος στην Κωνσταντινούπολη για ένα διάστημα, επέστρεψε στο Ερζίν το 2005. Ο Ελμασόγλου, ο οποίος ενεργούσε και ως δικηγόρος του δήμου Ερζίν, διετέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής. Υπηρέτησε και ως μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Χατάι για 3 θητείες.

Εξελέγη δήμαρχος Ερζίν από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Πηγή: skai, protothema/scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί