Ρωσία σε Τουρκία: «Δεν θα εισβάλετε στη Συρία!»

Δεύτερη κατά σειρά εντολή σε μερικές μέρες που δεν πρέπει να παραβιαστεί!

Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη συριακή επικράτεια εκφράζει για μια ακόμα φορά η Μόσχα.

Ο Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, ο ειδικός επιτετραμμένος της Μόσχας για τη Συρία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας θεωρεί ότι ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη συριακή επικράτεια θα ήταν ασύνετη, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση.

Ο κ. Λαβρέντιεφ είπε επίσης πως η Μόσχα δεν θεωρεί πλέον τη Γενεύη την κατάλληλη τοποθεσία για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντίπαλων πλευρών στον συριακό πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει σύντομα νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά μιας τουρκικής επιχείρησης στη Συρία έχουν ταχθεί οι ΗΠΑ, εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία πως θα οδηγούσε σε κλιμάκωση και θα υπονόμευε την περιφερειακή σταθερότητα.

Νωρίτερα την άνοιξη, σε ανύποπτο χρόνο, οι Τούρκοι είχαν μάλιστα αποκλείσει σε ρωσικά αεροσκάφη να μεταφέρουν Ρώσους στρατιώτες στη Συρία, γεγονός που προκάλεσε ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Κλείσαμε τον εναέριο χώρο στα στρατιωτικά αεροσκάφη της Ρωσίας και επίσης στα πολιτικά αεροσκάφη με προορισμό τη Συρία που μεταφέρουν στρατιώτες, είχε δηλώσει ο Τσαβούσογλου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί