Ρωσία: Η Μόσχα πρέπει να επεναξετάσει τους όρους συμμετοχής της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά το 2024

Η Ρωσία θα πρέπει να επανεξετάσει τους όρους συμμετοχής της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δήλωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της διαστημικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία θέλει να επικεντρωθεί στην κατασκευή του δικού της σταθμού μετά το 2024. Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει μέλος του ISS μέχρι το 2024 και […]

Η Ρωσία θα πρέπει να επανεξετάσει τους όρους συμμετοχής της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δήλωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της διαστημικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία θέλει να επικεντρωθεί στην κατασκευή του δικού της σταθμού μετά το 2024.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει μέλος του ISS μέχρι το 2024 και είναι ανοιχτή σε προτάσεις για την παράταση της συμμετοχής της και πέραν αυτής της ημερομηνίας.

«Πρέπει να εξετάσουμε τους όρους της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα (του ISS) και να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή προγραμμάτων για έναν σταθμό σε τροχιά» γύρω από τη Γη, είπε ο Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Rocket and Space Corporation Energia, σύμφωνα με το πόρταλ Scientific Russia.

Αυτή η κρατική εταιρεία επιβλέπει το ρωσικό τμήμα του ISS, του Σταθμού που «γεννήθηκε» το 1989 με πρωτοβουλία των διαστημικών υπηρεσιών της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Ο Σολοβιόφ έκανε αυτή τη δήλωση σε μια συνεδρίαση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, αλλά δεν διευκρίνισε αν η Ρωσία θα πρέπει να αποχωρήσει από τον ISS πριν από το 2024. Σημείωσε ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του ISS έχει αρχίσει να παλιώνει και πρέπει να αντικατασταθεί, υποστηρίζοντας ότι μετά το 2025 θα υπάρξει «χιονοστιβάδα» χαλασμένων οργάνων.

Ο ISS χρησιμοποιείται σήμερα από 14 χώρες και από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία. Οι διεθνείς συμφωνίες για τη χρήση του ισχύουν μέχρι το 2024.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί