• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προκαλεί την τύχη του! Ο Ερντογάν ξεκίνησε κυνήγι Ρώσων δημοσιογράφων στην Άγκυρα: «Είστε προδότες»

Προκαλεί την τύχη του! Ο Ερντογάν ξεκίνησε κυνήγι Ρώσων δημοσιογράφων στην Άγκυρα: «Είστε προδότες»

Αγριεύει η κόντρα!

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Sputnik» κάνει λόγο για διάρρηξη σε κατοικίες τριών δημοσιογράφων του στην Άγκυρα της Τουρκίας, με σκοπό προφανώς την κατατρομοκράτησή τους, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Β.Συρία με τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που προκάλεσαν τον θάνατο σε πάνω από 100 τούρκους.

Παραθέτουμε το ρεπορτάζ του ρωσικού ενημερωτικού δικτύου:

Οργανωμένες ομάδες αγνώστων παραβίασαν τις κατοικίες τριών δημοσιογράφων του πρακτορείου Sputnik στην τουρκική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των ίδιων των δημοσιογράφων, οι δράστες κατά τις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου, προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, ενώ φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και παράλληλα εκτόξευαν προσβολές και απειλές.

Μεταξύ άλλων, φώναζαν «Η Τουρκία για τους Τούρκους», «Η μητέρα πατρίδα είναι αδιαίρετη» ενώ αποκαλούσαν τους δημοσιογράφους «προδότες» και «Ρώσους κατασκόπους».

Σύμφωνα με ανάρτηση της αρχισυντάκτριας του πρακτορείου, Μαργαρίτα Σιμονιάν, οι διαρρήξεις έρχονται μία μόλις ημέρα ύστερα από διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το Ρωσικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Οι κακοποιοί κατάφεραν να φύγουν από τα σημεία που επιτέθηκαν, πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ όπως δήλωσαν οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου, η κάθε ομάδα απαρτιζόταν από τουλάχιστον 10 άτομα.

Με πληροφορίες από sputniknews.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi