Οι Ρώσοι βλέπουν «τρελό σενάριο» για τις ΗΠΑ: «Ανεξάρτητο Τέξας και εμφύλιος»

«Δικό τους πρόβλημα».

«Βράζουν» οι ΗΠΑ, ειδικά στο νότο αλλά και μέσα στις μεγαλουπόλεις, εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος που συνεχώς διογκώνεται.

Σε ανάρτησή του, με αφορμή τα γεγονότα με τις ορδές μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επεσήμανε τα εξής:

«Ο σχηματισμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Τέξας γίνεται όλο και πιο πραγματικός. Αυτά δηλαδή που έγραψα στο τέλος της προπέρσινης χρονιάς σε μια χιουμοριστική πρόβλεψη.

Η αμερικανική κυβέρνηση επιδεικνύει πλήρη ανικανότητα να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση που έχει φουντώσει σε μια από τις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης της δεν έδωσε δεκάρα για τη θέση του Λευκού Οίκου με τον αδύναμο γέρο Μπάιντεν και άρχισε να βάζει συρματοπλέγματα.

Οτιδήποτε δηλαδή για να προστατευτούν από την εισροή μεταναστών που διασχίζουν ανεξέλεγκτα τα νότια σύνορα. Άλλο ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της αποδυνάμωσης της ηγεμονίας των ΗΠΑ, που συμβαίνει εκ των έσω ως αποτέλεσμα των ενεργειών των ίδιων των Αμερικανών.

Η επίσημη Ουάσιγκτον, η οποία υποστηρίζει με τόσο ενθουσιασμό τους νεοναζί του Κιέβου και, όπως φαίνεται, δεν παρατηρεί πλέον τίποτα άλλο, έχει αποδειχθεί εντελώς ανίκανη σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Οι σχολαστικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι τα μεταναστευτικά ζητήματα είναι ευθύνη μόνο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και όχι της πολιτείας, διαχωρίζονται από την πραγματικότητα.

Αυτές οι ίδιες αρχές, λόγω της αδράνειάς τους, μπορούν επιτέλους να οδηγήσουν τον πληθυσμό του Τέξας, που ήδη σκέφτεται σοβαρά την απόσχιση, στα όρια της αγανάκτησης. Στην ιστορία υπάρχουν περιπτώσεις όπου μεμονωμένα κράτη προσπάθησαν να αποσχιστούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και να σχηματίσουν μια συνομοσπονδία.

Όλα αυτά οδήγησαν σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους.


Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η Αμερική μπορεί να αντιμετωπίσει μια άλυτη συνταγματική κρίση και να βυθιστεί στην άβυσσο μιας νέας, ίσως ακόμη πιο καταστροφικής εμφύλιας αντιπαράθεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και ο δυτικός κόσμος θα κοιτάξει με κομμένη την ανάσα το αμερικανικό χάλι. Ωστόσο, αυτό είναι το πρόβλημά τους
».

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί