• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μια «ανάσα» από τον Λευκό Οίκο στρατιώτες – Βαγδάτη θα γίνει η Ουάσινγκτον… (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια «ανάσα» από τον Λευκό Οίκο στρατιώτες – Βαγδάτη θα γίνει η Ουάσινγκτον… (ΒΙΝΤΕΟ)

...αν δεν υποχωρήσει το Βαθύ Κράτος

Περίπου 1.600 στρατιώτες του αμερικανικού στρατού μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον, μετά από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η κατάσταση αγριεύει στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο προχώρησε στην μεταφορά 1.600 στρατιωτών στην ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον, ύστερα από τις λεηλασίες που έχουν προκληθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και πραγματικό στόχο την ανατροπή του δεξιού Τραμπ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τζόναθαν Ραθ Χόφμαν, οι στρατιώτες βρίσκονταν σε «υψηλό βαθμό ετοιμότητας» αλλά ΑΚΟΜΑ δεν πήραν μέρος «σε αμυντική υποστήριξη στις επιχειρήσεις των τοπικών αρχών». Βρίσκονται στην βάση από την οποία απογειώνεται το Air Force One και βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από τον Λευκό Οίκο. Κατά άλλες πληροφορίες, οι στρατιώτες έχουν σταθμεύσει σε στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Η κινητοποίηση των στρατιωτών πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή του Αμερικανού προέδρου για μεγιστοποίηση της στρατιωτικής παρουσίας στους δρόμους της πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η βία των αριστερών «διαδηλωτών» και κουκουλοφόρων.

Την Δευτέρα, στρατιωτικά οχήματα εντοπίστηκαν να κινούνται στους δρόμους της Ουάσινγκτον, καθώς η στρατιωτική αστυνομία και άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου είχαν αυξημένη παρουσία.

Οι ΗΠΑ εν απέχουν πολύ από να ζήσουν συνθήκες Βαγδάτης, καθώς  η μία νύχτα χάους, διαδέχεται την άλλη, με τους διαδηλωτές να αγνοούν επιδεικτικά για ακόμα μία φορά την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ, στην Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, στην Μινεάπολη.

Οι εικόνες ειδικά από τη Νέα Υόρκη προκάλεσαν την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος τα ξημερώματα της Τετάρτης έγραψε στο twitter «χάος, ανομία και καταστροφές έχουν καταλάβει τη Νέα Υόρκη. Πότε θα καλέσει ο κυβερνήτης Κουόμο για βοήθεια την ομοσπονδιακή κυβέρνηση;»

Στην Ουάσινγκτον διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για άλλο ένα απόγευμα έξω από τον Λευκό Οίκο μολονότι όταν ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας οι περισσότεροι διαλύθηκαν χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Επεισόδια αντίθετα σημειώθηκαν στο Μιλγουόκι και σε άλλες πόλεις με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •