Τραμπ για Ρωσία: «Μην ξεχνάτε, αυτοί νίκησαν τον Χίτλερ, είναι πολεμική μηχανή», vid

Τι είναι αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News παρουσία κοινού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ουκρανικό και την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο.

Αφού δέχθηκε μία σχετική ερώτηση από πολίτη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε εκτοξεύοντας τα δικά του «καρφιά» προς τον Μπάιντεν για την καταστροφική συνοριακή πολιτική:

«Είμαστε άνθρωποι της κοινής λογικής. Χρειαζόμαστε σύνορα. Δεν γίνεται να παρέχουμε βοήθεια σε ξένες χώρες που μας μισούν. Εάν δείτε τους αριθμούς, τα δισεκατομμύρια ή ακόμα και τρισεκατομμύρια δολάρια σε ξένη βοήθεια και παρόλα αυτά δεν προστατεύουμε τα ίδια τα σύνορά μας».

Εν συνεχεία το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου αναφέρθηκε στο τι θα έκανε σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία εάν αυτή τη στιγμή ήταν στο «τιμόνι» των ΗΠΑ:

«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν θα έχει συμβεί (σ.σ. ο πόλεμος) εάν ήμουν εγώ πρόεδρος. Ο Πούτιν δεν θα το είχε κάνει για δύο λόγους:

Πρώτον του είπα “μην το κάνεις”. Και δεν θα το έκανε ποτέ. Και ο άλλος λόγος ήταν ότι οι τιμές του πετρελαίου ήταν χαμηλές. Στα 40 δολάρια το βαρέλι δεν λειτουργεί αυτό. Στα 100 δολάρια το βαρέλι όμως έκανε μία περιουσία από αυτόν τον πόλεμο»:

απεμπε-EPA-Reuters pool photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί